При контактите с нашите клиенти постоянно се налага да отговаряме на следните въпроси:

  • Има ли различни видове табели?
  • Защо табела с винилно лице е по-добра от тази с плексиглас? Винаги ли е така?
  • Как да изберем правилната табела?

За хората табелите са просто табели. Рядко си дават сметка, че те се делят на светещи и несветещи. Според начина на изработката им те могат да бъдат с лице от винил, от плексигас, от бонд или метал – стомана, алуминий, инокс.

Светещите табели в Медия Дизайн се изработват от алуминиеви профили, винилни платна на 3М или плексиглас Rohm, oсветлението е с лампи Philips. Системите алуминиеви профили дават възможност за много бърза и качествена изработка на табелите.

При тях е намалена до минимум възможността за грешка или неправилно изпълнение при работа, в същото време външният вид е отличен и без външни закрепвания, болтчета или видии. Лицето, или рекламното послание се изработва от 3М Translucent фолио с много добро качество на светене и 4 годишна гаранция (над 10 години трайност). Възможен е и пълноцветен печат, който е съобразен със силата на осветлението и при нощен режим не избелява или променя цвета.

Светеща табела Видео Спектър

Дизайнът на табелите се съобразява с вида на търговския обект, фасадата на сградата и изискването за ясна и точна информация. Характерни за фирмата са визии с изчистен дизайн, ярки и контрастни цветове и интересни конструктивни решения.


При монтажа се съобразяват характера на сградата, възможностите за качествен и прост монтаж и безпроблемното експлоатиране на светещата табела. Съобразяваме се с изискванията за хидроизолация по покриви и фасади, електрически мощности и консумация на изделията и добър външен вид на конструкции, конзоли и др. В зависимост от изискванията на клиентите се монтират часовници, датчици за светлина, кондензаторни компенсатори и микропроцесорни управления.

Светещи рекламни табели и обемни букви

Трайността на светещите табели се обуславя от качеството на вложените материали. Алуминиевите системи нямат корозия, имат специални канали и пера, които не дават на влагата да влиза в табелите. Елементите на електрическата инсталация са на водещи производители и са съобразени с всички стандарти и изисквания за качество и безопасност.

Винилите и фолията са от най-висок клас и гарантират освен висока трайност и много ярко и контрастно изображение. Всички светещи реклами на Медия Дизайн имат поне 2 години гаранция, а за обекти като бензиностанции, покривни конструкции и много големи табели има специални материали за 4 до 6 години гаранция. Повече информация може да получите от офисите на фирмата в София и Пловдив.

Повече информация за това какво да изисквате при поръчка на светеща табела вижте в статията: “7 неща, които трябва да знаете, за да поръчате светеща реклама”