Типични приложения

Технологията на светодиодите G.O.Q. LED пасва на всяка светеща табела. За обемни букви дори е необходимо да се осветяват с диоди, заради спецификата на изделието. Светодиодните модули G.O.Q. LED са гарантирано безопасни и трайни. Това тяхно предимство практически удължава живота на светещата реклама.

В този случай светодиодното осветяване е препоръчително, защото то ще намали разхода на електроенергия поне 8 пъти. А при табели и обемни букви с по-мащабни размери това е от огромно значение.

Светодиодите G.O.Q. LED работят поне 6-7 години без необходимост от подмяна. Така значително спестявате освен електричество и средства за поддръжка на табелата. За места, на които е трудно да работят техниците, това е вариант без конкуренция.

Светещите реклами със светодиодно осветление са перфектно решение, ако се монтират към инсталация, която не може да поеме големи мощности. Ниската консумация на светодиодите G.O.Q. LED и неколкократно по-малката мощност, гарантират безпроблемно присъединяване дори и към най-слабите инсталации.

Трите най-големи предимства

По време на гаранцията няма да има нужда от смяна на светодиодите на табелите, докато луминисцентните лампи трябва да се подменят между 3 и 4-тата година. Технологията на G.O.Q. LED е с дълъг живот и още поне 3 години няма да се наложи да се харчат пари за поддръжка.

Яркостта на използваните от нас светодиодните модули G.O.Q. LED, с вграден чип на Samsung™, е съизмерима с тази на луминисцентните лампи, но е много по-икономична и дълготрайна. Оригиналните корейски елементи за изработката на светещи табели и обемни букви нямат нищо общо с китайските, които са разпространени масово на пазара. За съжаление некачествените стоки слагат лош етикет на всички светодиоди и това много често рефлектира върху избора на клиентите.

LED технологията на G.O.Q. LED ви гарантира безопасност. Светодиодите работят във верига с напрежение 12 V и така се изключва възможността от спонатнно възникване на пожари. А това е голямо предимство, имайки предвид зачестилите случаи на запалени светлинни реклами в България.

Светодиоди G.O.Q. LED – 85% икономия на електричество

Светодиодното осветление е 5 – 10 пъти по ефективно в сравнение с луминисцентните лампи, обикновените крушки, металхалогените и прочие. В Медия Дизайн залагаме на новите енергоспестяващи технологии за осветление на светещи реклами – табели и обемни букви. Повече от 7 години използваме корейските светодиодни модули G.O.Q. LED с най-добро отношение цена/качество.

Ето една проста смека, която доказва ефективността на светодиодите:

Примерно изпълнение на табела с размер 1 х 5 метра

Табела с луминисцентни лампи

Табела със светодиоди

Енергиен разход за час1000 W/час
Средна цена на електричество:
0,20 ст./kW ч.
Разход за час: 0,20 ст.
120 W/час
Средна цена на електричество:
0,20 ст./kW ч.
Разход за час: 0,024 ст.
Време на работа за 1 година365 дни * 8 часа
2920 работни часа на година
365 дни * 8 часа
2920 работни часа на година
Общ разход на година (лева)584,00 лв./година70,00 лв./година

С направените по-горе калкулации за разхода на електричество се вижда, че светодиодното осветление излиза значително по-евтино от стандартно използваните методи.

По-скъпото излиза много по-евтино

Изработката на по-горната табела с луминсцентни лампи струва около 1 300 лв., а вариантът със светодиоди е с около 500 лева по-скъп. Със закупуването на светодиодната табела, вие правите възможно най-добрата инвестиция. Първоначалната разликата в цената се възвръща само за година, а през останалото време от 4-годишната пълна гаранция икономисвате още 3 пъти вложените допълнителни средства. LED табелата спестява голямо количество електричество и с това напълно оправдава незначителната разлика в цената.

Трябва да се вземе под внимание икономичността на светодиодната табела, като се има предвид, че цената на тока постоянно расте.