Калоян Стойкин и Милена Ботева от Амика ООД

Калоян Стойкин е собственик на фирма Флекс Спейс ЕООД и съдружник с Милена Ботева в Амика ООД. Двете фирми се помещават в уютен офис, намиращ се на ул. „Пловдивско поле“ №15 в гр. София.

В това интервю с него си говорим за създаването на двата бранда, предмета им на дейност и участието им на българския пазар. Също така Калоян ще сподели впечатленията си от рекламна агенция Медия Дизайн, по случай чисто новите рекламни светещи табели, които вече са монтирани и няма как да оставят в сянка Флекс Спейс и Амика.

Как създадохте Флекс Спейс?

Калоян Стойкин: Всичко започна преди около 5 години, когато реших, че имам възможностите и познанията да бъда алтернатива на българския пазар с този бранд и да покажа по-доброто от това, което в момента се предлага. Именно това ме насочи да търся партньорство с немския производител HUFCOR Germany Corporation и да работя на пазара предимно за интериорни продукти.

През 2010 г. решихме, че може да се насочим успешно към интериора. Всичко стана плавно и постепенно, мога да кажа, че последните две години са значително по-успешни за нас и до момента резултатите ни радват.

офис на Флекс Спейс ЕООД

Какво предлага Флекс Спейс ЕООД?

К.С.: Ние оперираме на българския пазар от името на немския производител HUFCOR Germany Corporation, а продуктите, който доставяме и монтираме са подвижни преградни шумоизолиращи врати или подвижни преградни стени и висок клас прегради за мокри помещения. Тук е важно да отбележа, че ние от Флекс Спейс се грижим за гаранционното и след гаранционно поддържане на продуктите, тъй като в повечето случаи те пресдтавляват сложни системи с повече от един компонент.

Към кого са насочени продуктите, които предлагате?

К.С.: Крайните клиенти на Флекс Спейс в много от случаите са други фирми т.е. наематели на офис пространства, собственици на хотели, търговски центрове и също някои от големите и известни брандове като Deutsche Lufthansa AG, Coca Cola и др. Наши клиенти също са и „Европейска комисия„, хотел „International“ (Златни пясъци), хотел „Central„, UniCredit Bulbank, Mr.Bricolage и много други големи фирми.

От казаното до тук разбираме, че за тези 5 години сте упeли да излезете от рамките на гр. София. Така ли е?

К.С.: Да, така е, имаме осъществени проекти във Варна и Бургас с продуктите на Флекс Спейс и в момента изпълняваме още поръчки.

Сега е моментът да представя и фирма Амика ООД, която е основана преди окло година и полоивина. Тя е основен партньор за България и Македония на немския производител WSS Gmbh за обкови на стъкло, обкови за алуминиеви врати и прозорци и специални проектови фасадни решения.

Какво е по-различното при Амика ООД?

К.С.: Тук главно се отличава профилът на клиента – доставка на продукти с техническа грижа и проектови решения т.е. реализацията на продуктите се осъществява по друг начин. Говорим за съдействие при проектиране, доставка на определени компоненти и решения, които касаят дизайна, нестандартни решения и решения за сигурност.

Флекс Спейс ЕООД и Амика ООД имат коренно различна пазарна стратегия. Амика ООД има много проекти, за които е доставила компоненти, с които вече са изработени готови изделия и същите са експортирани в Англия, Германия и Австрия, а в момента работим и по проекти, които предстои да се осъществят и в други държави.

Какъв е вашият подход към клиентите, към какво се стремите в отношенията си към тях?

К.С.: Нашият главен приоритет, е клиентите ни да останат доволни и отново да се върнат при нас. За нас е важен крайният резултат, които да бъде успешен и двете страни да бъдат доволни от договорените по-рано условия, както и тяхното изпълнение. Понякога това коства повече време, но ние се стремим да изпълним всяка наша поръчка в уговорения срок и с безкомпромисно качество.

Съгласни сме с това, което казахте до тук и в тази връзка какви са вашите впечатления от работата на рекламна агенция Медия Дизайн, относно външната реклама, която изпълнихме за вас?

К.С.: Изключителни професионалисти. Ние започнахме с искане само за една рекламна табела, като идеята ни бе да видим дали наистина ще ни хареса и да разберем дали фирмата ще спази обещаните срокове. След като нещата се получиха от първия път, после беше лесно – много бързо поръчахме и другите рекламни табели.

Медия Дизайн е синоним на професионализъм, защото професионализмът означава да знаеш какво можеш да правиш и да разбираш нуждите и исканията на своите клиенти. Веднага мога да дам пример – аз не съм човек, който трябва да разбира от изработка на рекламна табела, аз мога да дам задание, от там насетне вече сам мога да направя избора между определени детйлно-технически решения, просто на мен трябва да ми се предложи решението, което ще съответства на моите искания. От Медия Дизайн направихте това, изпълнихте всичко в срока, в който обещахте и във видът, в който ми бе показано първоначално. Напълно оправдахте очакванията ми. Затова бих си позволил за в бъдеще да изпълним и нови реклами.