Архитектурно бюро ПроАРХ се спаси от жегите с иновативно фолио за стъкла 3M

В началото на това лято изпълнихме проект по облепяне на стъклена фасада с висок клас слънцезащитно фолио 3M за архитектурно бюро Проарх в град Пловдив. Сградата се намира на ул. „Белград“ 12, в центъра на града, и е с фасада със западно изложение, което означава, че от обяд до залез е огрявана от жарките слънчеви лъчи. Незаменим помощник в тази ситуация е иновативната серия фолио за слънцезащита на прозорци и стъклени фасади Prestige film series на лидера в индустрията 3M.

Повече от 20 години рекламна агенция Медия Дизайн е оторизиран 3M производител и работи ексклузивно с материали на американската компания, която е пионер в сектора и синоним на качество и престиж. Доброто познаване на материалите и опитът на нашите инсталатори гарантира оптимални характеристики на различните видове фолио – за светещи реклами, за автомобилна графика, за стъкла, за мебели и стени, както и много други. Както за нас, така и за архитектите от Проарх, прецизността и точността са основни приоритети. Ето защо ни предпочетоха за инсталацията на слънцезащитно фолио на двата етажа, на които се помещава офисът им.

3M Prestige 40 Exterior – оптимално решение за стъклени фасади

3M Prestige 40 Exterior е предназначено за инсталация на външната част на прозорците. Този иновативен продукт на 3M представлява многослойна нанотехнология, съдържаща отложен „невидим“ въглерод, който абсорбира инфрачервената топлина и светлина. Така до 61% от слънчевата енергия бива отблъсната, за да се постигне по-комфортна среда и отлична енергийна ефективност.

От своя страна, това се отразява и върху разходите за електричество, които значително намаляват както през летния сезон, така и през зимата. 3M Prestige 40 Exterior е изграден от неметализиран материал, затова не корозира с времето и гарантира стабилност и устойчивост за години напред.

Фолиата 3M Prestige Exterior Window Films са прозрачни, за да осигурят изобилие от естествена светлина, запазвайки естетичния вид на стъклените фасади и архитектурния стил на сградите. 3M Prestige 40 Exterior неутрализира 99,9% от UV лъчите и редуцира до 53% от отблясъците от екрани. Минимизирането на влиянието на ултравиолетовите лъчи се отразява на запазването на цвета на обзавеждането в помещенията, а по-малкото отблясъци създават по-благоприятна работна среда.

Поглед през вече облепеното стъкло с 3M Prestige 40

Изключително съм доволен от фолиото, което Медия Дизайн инсталираха на нашата стъклена фасада. Разликата в температурата е осезаема – цели 10°C по-ниска и то при сегашните горещини. Това е наистина впечатляващо!

арх. Едвард Христов

Преди облепяне с 3M Prestige 40 Exterior

След облепяне с 3M Prestige 40 Exterior

На база горепосочените изображения – преди и след апликиране на фолиото за слънцезащита се вижда, че видимостта отвътре-навън е непроменена. Навлиза достатъчно естествена светлина, но топлината се редуцира значително.

Изброените предимства превръщат серия слънцезащитно фолио 3M Prestige в най-доброто решение за стъклени фасади, защото осигурява отлична естетика и висока защита от слънчевата топлина, UV лъчите и отблясъците. Нашите клиенти – архитектите от Проарх, останаха възхитени от продукта, който им осигури по-добра работна атмосфера, за да създават спокойно своите безупречни проекти за дизайн на сгради и интериори.