Един ден в "Медия Дизайн"

Преди около два месеца в рекламна агенция Медия Дизайн ни посетиха младите таланти от ОУ Васил Левски в гр. Пловдив. Придружавани от техните ръководители, учениците от IV-а клас имаха възможността да се запознаят отблизо с различните етапи от изработката на няколко вида рекламни материали. Още тогава четвъртокласниците показаха завиден интерес към случващото се в различните отдели на фирмата.

Децата от ОУ Васил Левски, впечатлени от престоя си в Медия Дизайн

Една сутрин останахме приятно изненадани, когато получихме писмата на трима от учениците, в които те подробно са описали своите впечатления и породилите се в тях емоции от посещението в Медия Дизайн.

Това са най-истинските и искрени отзиви, които някога сме получавали! Радваме се, че сме ги вдъхновили и им желаем да бъдат все така ентусиазирани и жадни за нови знания и преживявания!

Сега споделяме написаното от учениците без редакторска намеса, за да може да усетите вълнението и емоциите им.


Прекрасен ден

Аз и моят клас отидохме в една фирма, където работи таткото на мой съученик. Ние тръгнахме и пристигнахме за двадесет минути. Там беше много интересно.

Шефът ни показа на секции фирмата. Първо се спряхме при дизайнерите. Те ни показаха как правят подготовката на рекламите. Втората секция е тази, която поставя вече направените реклами в интернет. Третата е тази, която прави рекламни табели на фирми. Например на нас ни направиха плакат и на него пише: ОУ „Васил Левски“ 4 „а“ клас. Четвъртата секция е направата на скелета на рекламни светещи табели. Последната секция е тази, в която се добавя LED осветлението, кабелите и други за светещите табели.

Беше много интересно и занимателно, научихме много нови неща. Раздадоха на всички материали, от които се изработват рекламите и аз си направих табела за детската стая.

Велизар Гърков IV-а клас /ОУ Васил Левски/

Писмо от Велизар Гърков

 Един незабравим ден

Това, за което ще ви разкажа се случи през един слънчев ден на месец октомври. След започване на учебната година, моята класна ръководителка госпожа Янкулова ни беше предупредила, че ни предстои посещение на рекламна агенция „Медия Дизайн“. В нея работи бащата на съученика ми Жорко. С нетърпение и голямо вълнение очаквах този незабравим ден и най-сетне той настъпи. След като проведохме няколко учебни часа аз и моят клас, ръководени от госпожа Янкулова, госпожа Шопова и бащата на Жорко тръгнахме към офиса на „Медия Дизайн„. Недълго вървяхме и стигнахме до сградата на фирмата. Там ни очакваше директорът на „Медия Дизайн“, който любезно ни поздрави и ни обясни какво ще наблюдаваме.

Първо ни представи служителки, които приемаха обаждания и поръчки. Последва посещение на стая, в която се изработват календари. В това помещение ни разделиха на две групи. Нас момчетата ни заведоха при един батко, който ни показа изработването на календар за две хиляди и шестнадесета година. През това време момичетата бяха при една какичка, която се занимаваше с тях.

На следващия етап ни показаха как се прави предпечатна подготовка. За целта се работи на компютър, като се уточняват всички детайли и се нанасят върху изработеният проект. Оттам отидохме в помещението, където работи бащата на Жорко. Той и колегите му изработиха табела за класа ни. Този момент от работата във фирмата ми направи най-голямо впечатление, въпреки че и посещението ни в халето за изработка на електронни и светещи табели също се оказа интересно и интригуващо.

След като приключи запознанството ни с всички дейности във фирмата си взехме довиждане със служителите, благодарихме им и се отправихме обратно към училище. Там на входа ме очакваше майка ми. Нямах търпение да ѝ споделя това мое незабравимо преживяване.

Този емоционален октомврийски ден, завинаги ще остане в спомените ми.“

Николай Аргиров IV-а клас /ОУ Васил Левски/

Писмо от Николай Аргиров от 4 клас за Медия Дизайн
Писмо от Николай Аргиров от 4 клас за Медия Дизайн

Рекламна агенция Медия Дизайн

След като посетих фирмата „Медия Дизайн“ разбрах, че там правят табели, билбордове и светещи букви. Много се впечатлих, защото за първи път посетих такава агенция за такива изработки.

Тази работа изисква прецизност, внимание и старание. Освен това в тази фирма работят хора с голяма фантазия, което на мен много ми допада.

Нека да продължават да изработват толкова интересни неща.

Пламена Тодорова IV-а клас /ОУ Васил Левски/

Писмо от Пламена Тодорова от 4 клас за Медия Дизайн.

Днес VI-а похапнаха вкусни коледни меденки и получиха календар за 2016, изработен специално за тях от Медия Дизайн 🙂