В рекламна агенция Медия Дизайн държим на качеството!

Понеже сме маниаци на тема качество и изпипваме всичко до най-дребния детайл, от 01.06.2014 всички наши рекламни светещи табели и обемни букви се правят с конектори 3M Scotchlok, произведени от лидера 3M. С тях се работи лесно, бързо и надеждно. Основното им приложение е за снаждане на проводници, които до скоро се запояваха с калай.

Питате се каква е разликата?

Предимствата на конекторите 3M Scotchlok UR2 са много, практически те нямат недостатъци за разлика от спойките с калай, който се влиаят от влажността и атмосферните условия като цяло. Конекторите 3M Scotchlok осигуряват трайна връзка меджу проводниците, което автоматично означава, че електрическата инсталация в една светеща табела е почти невъзможно да се повреди. Но това не е всичко. Предпочитаме да използваме 3M Scotchlok UR2 и поради много други причини, една от които е, че те са водоустойчиви, предпазват кабелите от корозия и са изключително издръжливи във времето.

Предимства на конекторите 3M Scotchlok:

  • лесен и бърз монтаж
  • не се отделя токсичен дим, както при спойките от калай
  • влаго и водозащита от най-висок клас
  • не са необходими специални умения, за да се монтират конекторите 3M Scotchlok
  • всичко, което е нужно за монтажа са клещите 3M Scotchlok Orimping Tool E-9Y, специално създадени за поставяне на конектори 3M Scotchlok
  • без прекъсване на връзката (както при “студените”* спойки)
  • гарантирано качество от 3M


*Много често при спойките с калай се получава прекъсване на връзката (спойката). Това се случва в следствие на температурните промени. Проблемът е, че това в повечето пъти се случва след 6 до 12 месеца, откакто е извършено запояването. При конекторите 3M Scotchlok такъв проблем не може да възникне.

Имат и още няколко технологични предимства, пред които няма как да останем безразлични. Едно от тях е така наречения импрегниращ силиконов гел, който се намира вътре в конектора. Този гел изпълнява важната функция на изолатор като създава еластична плътна връзка около проводниците. Това става след като конектора се притисне със специални клещи за конектори 3M Scotchlok.