Скандинавският мъх набира все повече фенове заради атрактивния си вид, свойства и естествената свежест, която внася навсякъде, където се постави като акцент. Използва се за изработката на различни арт декорации и в интериорния дизайн – за кашпи, картини, часовници, за подчертаване на цели стени или отделни ниши и още много други. Едно от нашумелите му приложения е за декориране на надписи с имена, лога, слогани с рекламна цел или за личен повод.

Рекламна агенция Медия Дизайн може да изработи различни по визия и размери букви със скандинавски мъх. Този тип обемни букви са наистина впечатляващи и „съживяват“ обстановката в помещенията. Може да се каже, че са дизайнерско и ювелирно изпълнение, тъй като всеки надпис носи своята уникалност и стил, според конкретните изисквания на клиента.

Поднесете букви със скандинавски мъх за специален повод

Съвсем наскоро получихме запитване за букви със скандинавски мъх като подарък за рождения ден на дете. Обемните букви с името на малкия ни манекен направихме изцяло от инокс, като лицето им е отворено и в него е поставен декоративния жив мъх. Надписът е стоящ и може да се сложи върху шкаф, бюро или скрин например. Зарадвайте и Вие любим човек с живи букви с мъх.

Обемни букви със скандинавски мъх за имиджова реклама

Освен за подарък или като декорация в дома, буквите със скандинавски мъх намират приложение в интериорната и имиджова реклама. Подходящи са за офиси, бутици, хотели, заведения, фитнес зали, спа зони, спортни клубове. Буквите с жив мъх създават приятна и свежа атмосфера в помещенията. Интересен факт е, че мъхът поглъща неприятни миризми, отблъсква праховите частици и премахва много от алергените във въздуха. Именно заради тези му свойства е все по-търсен за декорации от всякакъв тип.

Какви надписи с мъх правим?

Можем да създадем надписи с различни шрифтове с основа от алуминиева ламарина, още известна като инокс или неръждавейка. Материалът се предлага огледален или с надраскан ефект, в златен или сив металик. По желание на клиентите, има възможност букви със скандинавски мъх да бъдат състарени (с естествена ръжда) – винтидж букви или патинирани букви. Друг вариант е да бъдат прахово боядисани в цвят по избор. За по-взискателните предлагаме и вариант на букви със скандинавски мъх от чист месинг – обемни букви от месинг.

Този тип имиджови обемни букви могат да се изработят както стоящи, така и с дистанционери за монтаж на стена. За да може да се декорират с живия мъх, е нужно дълбочината им да е поне 3 см. Инсталираме и стандартни букви от инокс върху стени от скандинавски мъх, които могат да бъдат осветени с контражурно. Добавянето на осветление не пречи на мъха да вирее спокойно, а и е напълно безопасно, тъй като той е пожароустойчив и незапалим.

Изисква ли се поддръжка на букви с жив мъх?

На практика обемните букви със скандинавски мъх нямат нужда от никаква грижа. Мъхът вирее дори в помещения с малко естествена светлина или в среда на изцяло изкуствена такава. Не се полива и не се подрязва, а черпи влага и хранителни вещества директно от въздуха. Единствено влажността трябва да е най-малко 40%, а това е изискване и за хората, за да се чувстват комфортно. Заради мъха, добре е надписът да не е изложен на директна слънчева светлина за дълго.


Клиент:  Филип


Дата: Декември 2022


Гаранция: 3 години


Град: Пловдив