Високо в облаците, където може да почувствате полъхът на планинския ветрец и да се отдадете на спокойствие и тишина в планината, се е сгушила Хижа Плевен. В нея отскоро се помещава първата Читалня Книги в облаците, създадена по идея на ентусиаста планинар Милен Неделчев. В напълно обновено и уютно помещение, с невероятна панорама към връх Ботев и Северен Джендем, може да се насладите на любимото си четиво и да релаксирате пълноценно сред магичната атмосфера на книгите и планината.

„Книги в облаците“ е една чудесна инициатива, която има за цел да се изградят още читални в различни планински хижи в цялата страна. Тези места помагат да се поддържа бодър културният и душевен свят на хората, чрез красотата на литературата и природата.

Читалнята в Хижа Плевен има множество книги на разнообразна тематика, повечето от които са дарени за каузата. Тук ще освободите съзнанието си от забързания ритъм на ежедневието – с книга в ръка, на чист въздух и сред величествена гледка. А за ценителите на класическата музиката, библиотека Books in the clouds е подготвила вечери с виртуозни изпълнения на изявени пианисти. За тази цел, помещението е снабдено с роял, който допълва вълшебството на това място.

Логото на Книги в облаците, инспирирано от магията на добрата кауза

Основоположникът и инициатор на Читалня „Книги в облаците“ – Милен Неделчев, се обърна към дизайнерите на Медия Дизайн за създаването на лого за проекта. Логото трябваше да изглежда „планинарско“, но и да подсказва основната идея – книгите. Дизайнът отговори изцяло на изискванията на клиента – лого с модерна визия и напълно в темата. И в българския, и в английския си вариант, логото изглежда еднакво добре и стилистично издържано. В него са вплетени и двата елемента – книга и планина, в хармонична композиция. Черният цвят на запазения знак контрастира с елемент в оранжево – слънцето зад планината. Това допринася за по-свежата му и атрактивна визия.


Клиент:  Книги в облаците


Дата:  Октомври 2018


Град: Хижа Плевен