Живописният град Хисаря е разположен в централната част на страната, в подножието на Средна Гора. Градът е известен със своята хилядолетна история, природни забележителности и термално находище от 22 извора. Населяван е от дълбока древност, заради доброто си географско разположение и безценните минерални води. Хисарската крепостна стена, останала от Римско време, е една от големите архитектурни атракции за посетителите на града. Тук туристите могат да се насладят и на пълноценно прекарване на времето за отдих в прекрасните паркове или на плаж край лечебните басейни.

Във връзка с кампанията „Моят град е моята крепост и гордост“, Община Хисаря се обърна към Медия Дизайн за изготвяне на проект и изработка на цветни букви за град Хисаря. Надписът с цветовете на Дъгата украси пространството в градинката пред руините на раннохристиянска базилика, датираща от V век.

Цветни букви за град Хисаря – новата атракция на града

Изработихме надписа с името на града по специална технология, така че обемните букви да са едновременно леки и устойчиви на атмосферните въздействия. Всяка от буквите е облепена с трайно и качествено фолио на американската компания . Монтиран е чрез метални захващащи елементи върху общ постамент.

Надписът е стабилно укрепен, като са взети необходимите предпазни мерки за неговото опазване. Поставени са информационни табели, сигнализиращи на жителите и туристите в града, че цветните букви за град Хисаря не бива да са обект за сядане и катерене.

Малко след монтажа им, излязоха и първите снимки в социалните мрежи на най-нетърпеливите да се видят до новата атракция на града.


Клиент:  Община Хисаря


Дата:  Юни 2019


Гаранция: 3 години


Град: Хисаря


Подобни проекти