Читалище „Просвещение“ 1871 в град Стрелча има над 150-годишна история. Интересен факт около създаването му е, че негов основоположник е самият Апостол на Свободата – Васил Левски, който при едно от посещенията си заръчва да се направи обществена читалня за просвещение на младите хора. Дейността на читалището и днес кипи бурно, поддържайки пламъка на културния живот в градчето. Към него има библиотека с богат читателски фонд и концертна зала. Развиват се различни клубни дейности и школи.

Във връзка с ремонт и освежаване на фасадата и нужда от нови букви с името и логото, от читалището ни потърсиха за съдействие.

Старинни обемни букви Стрелча за читалището в града

Специфичният шрифт, избран от ръководството на читалището за обемни букви Стрелча, създава усещане за пренасяне назад в историята. Той е много подходящ за дейността на учебно-просветителската институция. Надписите „Народно читалище“ и „Просвещение 1871“ са изпълнени като релефни букви. Изработени са от ПВЦ, боядисано в тъмно кафяв цвят, за да се открои на светлата фасада и да придобие представителна и впечатляваща визия.

Логото е „сандвич“ от ПВЦ и месинг. Чрез тази технология за изработка на обемни букви се създават различни ефекти на надписите. При логото на читалището, с помощта на цветния метал е добавена нотка на престиж и състареност. В комбинация с обемни букви Стрелча се получи привлекателна външна реклама.

Защо да изберете релефни букви за своя обект?

Релефните букви, известни още и като „сандвич“ са бюджетна алтернатива на буквите от инокс. Те са също толкова акцентиращи върху бранда и атрактивни. Използват се както за интериорна реклама, така и за външно брандиране на различни типове обекти. Предимството им е, че са леки и лесни за инсталиране, а в повечето случаи се изработват и самозалепващи, така че и неспециалист може да ги постави. Отличават се и със здравина и дълготрайност.

Рекламна агенция Медия Дизайн има богат опит в реализирането на множество проекти за брандиране на сгради на институции, заради което може да предложи оптимално за конкретния обект решение. В случая при обемни букви Стрелча за читалището, това се оказаха релефните букви.


Клиент: Народно читалище „Просвещение 1871“


Дата: Август 2022


Гаранция: 3 години


Град: Стрелча