Cafe Avenue Пловдив е познато на пловдивчани заведение, локацията на което е известна на всеки. Заведението отваря врати за първите си посетители през далечната 2000 г. и до нес остава актуално и много посещавано както от месните жители, така и гости на Пловдив. Намира се на един от ключовите булеварди в града – бул. Мария Луиза 12, в близост до църквата Св. Петка. Всъщност името на заведението идва точно от неговото разположение – от англ. Avenue означава „булевард“.

Лого дизайн, който представя Bar&Dinner Avenue Пловдив повече от 17 години

Дизайнът на логото на Avenue Пловдив е провокиран от неговото име (в превод булевард). Шрифтът избрахме типично за изписването американските авенюта, така че да напомня за името му. С този шрифт и избора на два цвята постигнахме напълно изчистена визия на логото. Червеният цвят, с който е изписано името на заведението „AVENUE“, е достатъчно атрактивен и грабващ, поставящ нужните акценти. С по-малки букви в бяло, точно под името, е изписан типа на заведението „cafe“.

Запазеният знак на Avenue Пловдив е със символика от западната култура, която придава елегантен и космополитен „привкус“ на заведението. Създава усещане за престиж и анонсира за модерна и по-луксозна обстановка, в която посетителите могат да се потопят.

От самото си създаване до сега, Avenue се наложи като едно от най-обичаните и предпочитани заведения в града под тепетата. С това и неговото име и лого останаха непроменени във времето, въпреки смяната на различни собственици. Вече почти две десетилетия Avenue Пловдив запази визията на своето лого и тя доби същата популярност.


Клиент:  Avenue Bar&Dinner


Дата:  Август 2000


Град: Пловдив