Може би най-впечатляващите и красиви обемни букви са тези със задно осветяване. Познати също като контражурно светещи букви, светещи назад букви, ореолно осветени букви, амбиентно светещи обемни букви. Те изглеждат елегантни и ефектни, много добър вариант са за имиджова реклама на компании и техните търговски марки.

Могат да се използват като външна реклама, така и за интериорна реклама за хотели, магазини, банки, клиники, заведения, офис и административни сгради и други. Обемни букви със задно осветяване обикновено се изработват от инокс (неръждавейка) или от плексиглас, но има прекрасни решения от месинг или други екзотични материали.

Букви със задно осветяване
Задно осветени букви
Контражурно светещи букви
Амбиентно светещи обемни букви

Ореолното светене на този тип обемни букви трябва да е силно и и трайно. За целта те се монтират с дистанционери за стени или конструкции, като по този начин се изнасят напред от основата. Светлината пада назад, разпръсквайки се около буквите, така се получава амбиентен ореолен ефект на светене. Около и зад тях се вижда сияние в определен цвят (според светодиодите, използвани за осветяване), което е наистина впечатляващо. LED осветлението е основният и в повечето случаи единствен вариант за контажурно светещите обемни букви.

В зависимост от изискванията за качетво и бюджет инсталираме корейски или американски светодиодни модули. И в двата случая гарантираме на клиентите си отлично качество за години напред. За обемни букви със задно осветяване използваме изключително светодиодите G.O.Q. LED™ или SloanLED™, световни фаворити в лед осветлението за реклами. С корейските GOQ LED™ буквите се покриват от 3 години пълна гаранция, а с американските SloanLED™5 години.

Нюанси и цветове на светене

Този тип обемни букви със задно осветяване са много подходящи за заиграване с различни видове осветение. В много случаи използваме топло или студено бяло за постигане на ореола около тях. Топло бялото е подходящо за ресторанти, пекарни и различни видове кафета и заведения. То много успешно се вписва в модерния хипстър дизайн. Студено бялата светлина е отлично решение за сериозни институции като банки, застрахователи, автомобилни дилъри и т.н. Блясъкът и силата на студеното светене на LED модулите придава усещане за лукс и престиж.

Напоследък стана модерно да правим букви, които светят напред в един цвят и назад в друг. Изпълнението и монтажът им са сложни, но резултатът си заслужава. От това елегантно решение се възползваха нашите редовни клиенти Бунай АД и Елдорадо.

Kонтражурно светещо обемни букви от плексиглас Eldorado

Незаменим акцент в интериора

Почти няма луксозен офис, фоае или шоурум без амбиентно светещи назад обемни букви. Този силен и характерен акцент създава усещане за престиж и завършеност на почти всеки интериор.

Изработваме този светещи назад букви за различни клиенти – хотели, офиси, ресторанти и дори за частни домове. Най-важното изискване е клиентите да се свържат с нас на време. За да изглежда добре светещият назад надпис трябва да прекараме електрическата инсталация предварително. Преди да бъдат шпакловани и боядисани стените. Така вече инсталирани не се виждат никакви кабелчета и други инсталации, захранващи буквите. Много често с нас се свързват клиенти на вече ремонтирани офиси. Дори и тогава в повечето случаи намираме решение, но това е свързано с допълнителни дейности, които биха могли да се спестят ако бяхме ангажирани с проекта навреме.

Защо да поръчате обемни букви със задно осветяване?

Защото са престижни
Обемните букви с контажурно светене са много елегантни и въздействащи. Подходящи са за фирми, които желаят да засвидетестват престиж пред клиентите и партньорите си.
Защото са запомнящи се
Заради отличния си външен вид с ефектно светене, обемните букви със задно осветяване привличат внимание. Те въздействат на клиентите и спомагат марките и имената на компаниите да се запомнят бързо.
Защото са здрави
Буквите със задно осветяване се изработват от материали с високо качество – от конструкцията до осветлението. Заради трайността на материалите и надежното осветяване с LED, изработваните от нас букви имат гаранция от 3 до 5 години, а реално животът им е над 10 години.

Кога се използват обемни букви със задно осветяване?

Когато искате имиджова реклама на фирма или бранд
Обемните букви с контражурно осветяване (задно осветяване) много често се използват от компаниите като част от маркетинговата им стратегия за утвърждаване на имидж. Рекламните букви оставят отлично впечатление за фирмите и търговските марки, създавайки профил на надежден бизнес, престиж и качествени продукти.
Когато е необходима реклама за интериора
Много впечатляващо изглеждат в офисите на компании, които налагат определен стил на работа и собствена марка.
Често обемните букви със задно осветяване се използват и от заведения, хотели, клиники, магазини, като рекламен акцент в интериора, с който да са по-представителни. Заради ефектното ореолно светене и атрактивния вид на материала, тези обемни букви са едни от най-впечатляващите светещи реклами.

Кои са типичните приложения на контражурно светещите букви?

Хотели, офиси, банкови и застрахователни офиси, луксозни марки за дрехи, автомобилни представителства, ресторанти, барове, кафета и пекарни. Всеки бизнес, който иска да впечали клиентите и и да им предложи специално и ексклузивно изживяване е подходящ за този тип обемни букви.

Изпълнени проекти на обемни букви със задно осветяване: