Много големи

Много големи обемни букви - Хиполенд Пловдив
Опъване на винил - обемни букви Хиполенд
Много големи букви - Хиполенд. Опъване на винил
Много големи букви Хиполенд

Кога е правилно да се използват много големи букви?

Когато височината на буквите е над 2 метра.

За изработката на обемни букви с особено големи размери се използва конструкция от алуминий, специални алуминиеви профили. Те са масивни и с оребрения, укрепващи колони и подпори, които придават голяма здравина на цялата конструкция. В алуминиевтите профили се монтират специални щипки, които опъват винилното платно идеално, имитирайки листов материал. При силен вятър конструкцията става още по-здрава, тъй като винилът допълнително е опънат и това прави тази система още по-стабилна.

При тези размери е най-добре лицето на обемните букви да е от винил. Така рекламата е обезопасена – без фуги, през които да влизат влага и прах. Съответно и животът на обемните букви се удължава.

Много големи обемни букви от винил и алуминиеви профили, Zona for Home
Много големи обемни букви с винил и алуминиева конструкция

В случаи, когато рекламата ще се монтира на покриви.

Покривните реклами обикновено са с големи размери, за да се виждат добре на всяко ниво. Тъй като във височина вятърът е много по-силен, много големите обемни букви трябва да са с подсилена и заздравена конструкция. Затова при размери над 2 метра използваме системата с винил, алуминиеви профили и светодиоди. Тя гарантира издръжливост при висока натовареност – влага, вятър, дъжд, сняг, студ, горещина. Херметицазията на буквите е отлична, така че инсталацията е напълно защитена.

При монтаж на покриви много важно е рекламните букви да са олекотени, за да се облекчи както транспорта, така и качването им. Изработваме много големите букви със страници и гърб от алуминий (алурапид), така за големите си размери те са сравнително леки.

Когато рекламата е за високи сгради.

Виждат се много по-добре и от далечни разстояния, заради големите размери. Отлична реклама за фирмени и административни сгради, банки, мобилни оператори, заводи.

Обемните букви с много големи размери най-често се монтират на места с труден достъп (като фасади, покриви на високи сгради). Обслужващата поддръжка за тях е много по-сложна и съответно по-скъпа. Затова препоръчваме системата за много големи букви – алуминий, винил и светодиоди. На практика тази реклама ви осигурява спокойствие откъм поддръжка поне 5-6 години.

Светещи обемни букви от алуминий за магазин Zona for home

Защо да изберем много големи обемни букви?

С избора на букви с винил и алуминиева конструкция, всичко споменато по-долу, ще бъде избегнато:

  • При изпълнението на букви с размери над 2 метра от листов материал като плексиглас или поликарбонат, обикновено се появяват някои проблеми със здравината на конструкцията, предимно с тази на лицето. Заради размера на плексигласа, който е фиксиран и доста по-малък от размера на буквата, се налага материалът за лицето да се снажда. Около мястото на образуваната фуга, плексигласът се свива и разширява от температурните разлики и тя започва да се отваря. Следствие на този проблем се образува така нареченият „корем“. Когато започнат да навлизат прах и вода, добрият външен вид на обемните букви се разваля. По-опасното е, че електрическата инсталация може да бъде повредена.
  • Един от най-сериозните проблеми e силният вятър, който лесно прониква през образувалата се фуга и силно издърпва плексигласовия лист от конструкцията. Лицето на обемните букви може дори да бъде извадено от профилите при по-силен и продължителен напор на вятъра.

Буквите с много големи размери задължително изработваме със стабилна конструкция от алуминий. Профилите са масивни, със специални оребрения и множество щипки, които да изпъват винила. Буквите увеличават здравината, колкото по-изпънато е винилното платно. Това предвижда и силния вятър на високите места, на които се монтират. Той допълнително опъва винила, като системата придобива още по-голяма якост. Укрепващите колони и подпори също спомагат за цялостната здравина на рекламата.

Много големите обемни букви, изработени с лице от винил, са защитени от атмосферните въздействия на времето и изглеждат идеално.

Винилът, опънат на лицето на обемните букви, плътно прилепнал към профилите, което не позволява на влага, прах и вятър да проникват. По този начин цялата лицева част е изолиранаПрофилите от алуминий са също защитени. Гърбът на обемните букви е алуминиева ламарина, която се закрепя за профила в специални улеи и се получава пълна херметизация.

За максимално свиване на разходите за обемни букви с огромни размери откъм поддръжка и икономия на електричество, е най-добре те да се осветят със светодиодиLed осветлението е супер ефективно, особено при работа 8-12 часа на денонощие. Средно се изразходва до 10 пъти по-малко електроенергия от луминисцентното осветление и поне 3 пъти по-малко от неоновото.

Изпълнени проекти на много големи букви: