Какво разбираме когато казваме много големи букви?

Обикновено обемните букви се изработват с лице от плексиглас. Има две основни технологии – букви със страници от алуминий и букви с плексигласови страни, но винаги лицето им е от плексиглас. Когато клиент има задание за букви с височина 2 или повече метра лицето от акрил става сложно за изработка. Налага се снаждане и доукрепване. При по-тлъстите букви се получава „корем“ – при нагряване от слънцето плексигласовото лице хлътва навътре. С времето на местата на снадките се появяват фуги през които влиза влага и прах. Често се срещано е изкъртване на лицето от силен вятър, „надул“ буквата през точно тези снадки.

Много големи обемни букви - Zona
Много големи обемни букви - Хиполенд Пловдив
Обемни гигантски букви ТМАРКЕТ
Много големи букви - Хиполенд. Опъване на винил

Като отговорна компания и защитавайки гарациите, които даваме (минималната е 3 години) преди повече от 15 години започнахме да произвеждаме много големи обемни букви с лице от винил. За изработката им се използва конструкция от масивен алуминий със специални алуминиеви профили. Те са с стабилни оребрения, укрепващи колони и подпори, които придават голяма здравина на цялата буква.

Лицето от винил се опъва със система от щипки в алуминиевия профил. Винилното платно 3M е изключително здраво и трайно, с тежест (разбирайте дебелина) от 650 гр/кв.м то не може да бъде скъсано или разрушено. След опъването му винилът изглежа равен и стабилен като плексиглас. Няма видими гънки или вибрация на винила при вятър. Готовите обемни букви представляват напрегната контрукция – колкото по-силен е вятърът, конструкцията става още по-здрава, тъй като той опъва винила, който пък допълнително напряга (заздравява) буквата.

В случаи, когато буквите ще се монтират на покриви

Покривните реклами обикновено са с големи размери, за да се виждат добре на всяко ниво. Тъй като във височина вятърът е много по-силен, много големите обемни букви трябва да са с подсилена и заздравена конструкция. Затова при размери над 2 метра използваме системата с винил, алуминиеви профили и светодиоди. Тя гарантира издръжливост при висока натовареност – влага, вятър, дъжд, сняг, студ, горещина. Херметицазията на буквите е отлична, така че инсталацията е напълно защитена.

Много големи обемни букви - TMarket
Обемни букви - HipoLand

При монтаж на покриви много важно е рекламните букви да са олекотени, за да се облекчи както транспорта, така и качването им. Изработваме много големите букви със страници и гърб от алуминий, така за големите си размери те са сравнително леки.

Обемните букви с много големи размери най-често се монтират на места с труден достъп (като фасади, покриви на високи сгради). Обслужването и поддръжката за тях е много по-сложна и съответно по-скъпа. Затова препоръчваме системата за много големи букви – алуминий, винил и светодиоди. С нашите 3 до 5 годишни гаранции и живот на този тип букви 10-15 години получавате спокойствие и икономия от поледващи разходи.

Защо да изберем много големи обемни букви с лице от винил?

При изпълнението на букви с размери над 2 метра от листов материал като плексиглас или поликарбонат, обикновено се появяват някои проблеми със здравината на конструкцията, предимно с тази на лицето. Заради размера на плексигласа, който е фиксиран и доста по-малък от размера на буквата, се налага материалът за лицето да се снажда. Около мястото на образуваната фуга, плексигласът се свива и разширява от температурните разлики и тя започва да се отваря. Следствие на този проблем се образува така нареченият „корем“. Когато започнат да навлизат прах и вода, добрият външен вид на обемните букви се разваля. По-опасното е, че електрическата инсталация може да бъде повредена.
Един от най-сериозните проблеми e силният вятър, който лесно прониква през образувалата се фуга и силно издърпва плексигласовия лист от конструкцията. Лицето на обемните букви може дори да бъде извадено от профилите при по-силен и продължителен напор на вятъра.

Здрави ли са толкова големи букви?

Буквите с много големи размери задължително изработваме със стабилна конструкция от алуминий. Профилите са масивни, със специални оребрения и множество щипки, които да изпъват винила. Буквите увеличават здравината, колкото по-изпънато е винилното платно. Това предвижда и силния вятър на високите места, на които се монтират. Той допълнително опъва винила, като системата придобива още по-голяма якост. Укрепващите колони и подпори също спомагат за цялостната здравина на рекламата.

Влиза ли прах и вода в тези букви?

Много големите обемни букви, изработени с лице от винил, са защитени от атмосферните въздействия на времето и изглеждат идеално.
Винилът, опънат на лицето на обемните букви, плътно прилепнал към профилите, което не позволява на влага, прах и вятър да проникват. По този начин цялата лицева част е изолиранаПрофилите от алуминий са също защитени. Гърбът на обемните букви е алуминиева ламарина, която се закрепя за профила в специални улеи и се получава пълна херметизация.