Обемни букви от неръждавейка – отлична имиджова реклама за всеки бизнес

Светещата реклама с обемни букви от неръждавейка е едно чудесно решение за административни сгради, банки, хотели, ресторанти, магазини и др. заради своя атрактивен външен вид и здравина. Изработката на този вид реклама е много прецизна, след като са напълно готови обемните букви от инокс изглеждат като излети. Благодарение на фината сглобка на листовете неръждаема ламарина, буквите са с перфектна визия, дори когато се гледат отблизо. Възможността размерът и изпълнението в по-сложни форми на обемните букви да варират, е още едно много голямо предимство.

Как се изработват светещи обемни букви от неръждавейка?

Лицето на обемните букви от неръждаема ламарина се изрязва лазерно по предварително подготвен макет с точните размери. Около него се монтират страници от инокс, които не бива да бъдат по-къси от 1,5 см, за да се скрие светодиодното осветление и да се получи ореолният ефект около и зад надписа. Благодарение на гъвкавостта на листовете неръждавейка, страниците се огъват сравнително лесно по контура на буквите. При този тип рекламен надпис гърбът не се затваря, за да се вижда контражурното (ореолното) осветление. 

За засилването на ефекта допринася непрозрачността на материала. Преди да се монтират светодиодните модули, в кухината на буквата се поставят дистанционери (кухи метални тръбички от неръждаема стомана). Чрез тях обемните букви се захващат към стената или друга основа и държат надписа на определено разстояние от нея. Така светлината от LED диодите рефлектира върху основата и се отразява като ореол.

Понякога се налага на гърба да се постави капак от прозрачен листов материал, който има способността да разпръсква светлината. Обикновено до този вариант се прибягва, когато буквите са монтирани в закрито помещение и се виждат от близко разстояние и в детайли. В такива случаи осветлението се скрива, за да не се вижда кухината.

За наистина впечатляващ ефект е важна основата на обемните букви!

Определящо значение за силата на контражурното светене има цветът на основата. Тъй като обемните букви от неръждаема ламарина не пропускат светлина напред, в тъмнината се вижда само ореолът на буквите. Затова е важно основата, която отразява светлината да бъде по-светла и ярка. Другият елемент с ключово значение е интензивността на осветлението (мощността на светодиодите).

За осветяването на обемните букви от неръждавейка, ние в „Медия Дизайн“ използваме възможно най-ярката серия светодиоди Samsung LED. Те гарантират трайно и качествено осветление с дългогодишна гаранция (над 5 години). Обемните букви от неръждавейка с контражурно светене са перфектната външна реклама. Материалът, от който се изработват е  устойчив на атмосферните условия, като дълго време не променя вида си.

Монтираните от нас рекламни надписи са с гаранция минимум 3 години и още поне 3 години ще бъдат с актуален външен вид. Буквите от неръждаема ламарина могат да се използват и за интериорна реклама –  придават допълнителна изисканост и са еталон за стил.

Bukvi-Nerujdaveika_Jitari


Вижте как се монтират обемни букви от неръждавейка: