През септември 2019 г. бе открита Алея на олимпийската слава в Пловдив, която се намира на Гребната база. Инициативата за нейното създаване е на Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ и Община Пловдив. Идеята е да се монтират информационни табели със снимки и история за всеки от медалистите по протежение на пешеходната зона на Гребния канал. По този начин да се възродят най-славните моменти на Олимпийците на Пловдив, с които са прославили както града, така и страната ни. Другото голямо послание на Алея на олимпийската слава е да помогне повече деца и младежи да обикнат спорта, да знаят и помнят големите постижения в тази област, да се „заразят“ с повече хъс и спортен дух.

В редиците на бележитите спортисти могат да се видят от първото олимпийско отличие – това на Тодор Диев през 1956 г., до последните от 2004 г. – на Йордан Йовчев и Милен Добрев. Общият брой на спечелените медали на спортистите от Пловдив е 52, като от тях 11 са златни, 21 сребърни и 20 бронзови. Медия Дизайн също се включи активно в проекта, с изработката на 46 табели – за всеки един от олимпийските шампиони на Града под тепетата, които да украсят Алеята на олимпийската слава.

Табелите от Алея на олимпийската слава прогласяват подвизите на велики спортисти

Всички табели са здраво монтирани на стълбовете за осветление по пешеходната алея. Изпълнени са, така че да устоят на външни условия и дълго да прогласяват подвизите на великите спортисти на Пловдив. Имат метална основа, а на лицето е апликирано фолио за печат с ламинат. За всеки от олимпийските медалисти има отпечатана информация и снимка на български и английски език.

Докато се разхождате покрай Гребния канал, вече ще можете да се насладите на богатата спортна история на града, горди със световноизвестните постижения на пловдивчани.


Клиент:  Община Пловдив


Дата:  Септември 2019


Гаранция: 3 години


Град: Пловдив