Драстична икономия на електричество за бензиностанция с лед модули, Гранит М

Изработихме и монтирахме всички външни рекламни изделия за бензиностанция Гранит М Раднево. Цялостното брандиране включва светещи тотеми Вход/Изход, светещ рекламен тотем с логото и информация за горивата, светеща табела с винил Минимаркет, светещ фриз от винил 3M Panagraphics III, светещи спредери с винил и рязано фолио.

С инсталирането на светодиодни модули G.O.Q. LED, бензиностанция Гранит М Раднево реализира значително по-малко потребление на електроенергия. Особено ефективна е икономията на електричество при осветяването на козирките, както и на всички останали рекламни елементи за бензиностанции.

Средно голяма бензиностанция с козирка 300-400 кв.м има светещ фриз с площ 50-100 кв.м. В конкретния случай, бензиностанция Гранит М Раднево има светещ фриз с площ от 42 кв.м, който ако бъде осветен с луминесцентни лампи би консумирал 10 kW. При замяна на лампите със светодиоди общата консумация спада на 1,4 kW. Гарантираната икономия на електроенергия от поне 80% наложи използването на светодиодни модули като единствена алтернатива за осветяване на бензиностанции.

Гаранцията от 3 години и очакван живот на светодиодните модули от 10-12 г., на практика удвояват икономията, като се спестяват и допълнителни средства за смяна на лампи и услугите по поддръжката.


Клиент:  Гранит Раднево


Дата: Август 2005ел. инсталация с луминисцентни лампи
Януари 2011
подмяна на лампите с led модули


Гаранция: 3 години


Град: Раднево