Една идея за милиони, превърнала се в реалност благодарение на едно 17 годишно момче. IKEA е основана в Швеция през далечната 1946. Първоначалната ѝ функция била да приема поръчки по пощата. Компанията бързо се преориентирала и до 5-тата си годишнина вече продавала мебели. Останалото е история. Към днешна дата IKEA е с над 400 магазина в цял свят. На територията на магазините ѝ може да намерите IKEA Супермаркети, Ресторант и Кафе и IKEA бистро.

Как Медия Дизайн допринесе за ефектната визия на IKEA BISTRO?

За нас от Медия Дизайн бе чест да бъдем част от изграждането на визията на магазин IKEA в София. За тях изработихме обемни букви с надпис IKEA BISTRO. В бистрото на IKEA клиентите на магазина могат с удоволствие да отдъхнат и да презаредят сили с чаша кафе в ръка.

IKEA впечатлява с уникалния и креативен дизайн на своите мебели и декорации за вътрешно обзавеждане. А ние създадохме една ефектна светеща реклама, която допълва облика на магазина.

Изработка на светещи обемни букви IKEA BISTRO

Изпълнихме обемните букви IKEA BISTRO от черен плексиглас. Цялата рекламна инсталация монтирахме с помощта на дистанционери. Те осигуряват разстояние между рекламната конструкция и повърхността, върху която е поставена. По този начин придадохме усещане за плътност и дълбочина на обемните букви. За да допълним приветливата атмосфера на магазини IKEA, осветихме обемните букви със светодиодни модули топла светлина. Те светят контражурно и създават впечатляващ осветителен ефект. И макар поставени върху черна основа, те засияха с още по-голяма убедителност.

Вече 75 години IKEA правят милиони хора по света щастливи, като им предлагат възможност да избират из между едни от най-оригиналните мебели и декорации за интериор. Ето защо и ние от Медия Дизайн целяхме да постигнем ефектен и елегантен вид на рекламното послание, което да анонсира IKEA BISTRO.


Клиент:  IKEA


Дата:  Август 2018


Гаранция: 3 години


Град: София