Сокотаб (Socotab) е американска компания, която е един от водещите в света търговци на ориенталски тютюн. Фирмата стъпва на българския пазар през 1972 година, като дружеството им в България се занимава предимно с изкупуване и преработка на тютюневи листа.

Обемни букви тип сандвич за Socotab

Американската компания Socotab откри новото си предприятие в с. Радиново, община Марица през далечната 2005 година. Те се обърнаха към рекламна агенция Медия Дизайн за изработката на външна реклама, тип несветещи релефни букви.

Релефните букви са направени от специално подлепени панели от PVC като са облепени с фолио 3M Scotchcal 50 в син цвят. Те са с много големи размери 2,50м х 17.00м, което в комбинация с голямата височина на монтаж допълнително усложнява изпълнението им.

Несветещите релефни букви са монтирани към фасадата с помощта на алуминиеви дистанционери и крепежи от неръждавейка. Монтажът на височина 18 метра е изпълнен с автовишка в тежки зимни метеорологични условия. Огромните букви на Socotab с размери 2,50х2,00 метра всяка, са предизвикателство за всеки монтаж. В комбинация с голямата височина и лошите метеорологични условия задачата става почти невъзможна. Използвахме специално разработена наша техника с която прецизно позиционирахме всяка буква на надписа. Това обикновено е една от най-трудните задачи при монтажа на обемни букви.

Супер трайни букви Socotab

Независимо, че от монтажа на тези фасадни букви са минали вече 10 години, те все още са в много добро състояние и изглеждат добре. Те са монтирани на височина 18 метра, на едно от силно ветровитите места в Тракийската долина. Здравината им е гарантирана от специфичната технология, с която слепваме PVC панелите, както и с точното разпределение и изчисление на необходимите крепежи.


Клиент:  Сокотаб


Дата: Ноември 2005


Гаранция: 3 години


Град: с.Радиново