Клиент: Италиански ресторант Golden Nero

Дата: Септември 2016

Гаранция: 3 години

Вид: Задно осветяване

Осветление: Светодиоди G.O.Q. LED

Град: София

Италиански ресторант Golden Nero се намира в централната част на град София, бул. „Витоша“ 180. За изискания стил на заведението, бе необходима и също толкова престижна външна реклама. Собствениците на ресторанта избраха един от най-добрите варианти за имиджова реклама – обемни букви от месинг със задно осветяване. Важно за Golden Nero бе поставянето на надпис, който максимално да отговаря на интериора, екстериора и визията на рестораната. На тези изисквания отговарят обемните букви от месинг.

Ние предлагаме няколко вида обемни букви от месинг, които да пасват и да отговарят на изискванията на всеки отделен клиент.

Месингът е сплав от мед и цинк, а характерното за него е промяната във външния вид в следствие на атмосферните условия. Основни катализатори за тези процеси са климатът, както и химическият състав на въздуха. С времето месингът се покрива с патина, като този процес може да отнеме години. Когато това не се харесва на нашите клиенти, от Медия Дизайн предлагаме лакиран месинг, който запазва първоначалния си топъл златист цвят и остава неподвластен на външните влияния.

Този топъл златист цвят допълва и подсилва ефекта на месинга.

Обемните букви могат да бъдат също така и от суров месинг. Тук вече месингът е оставен в оригиналния си вид и не се подлага на предварителни обработки. С годините неизбежно се появява патина, но това невинаги е недостатък. При тези обемни букви от суров месинг можем да превърнем дефекта в ефект. Той е особено подходящ за сгради, които имат определен архитектурен стил и ретро дизайн на фасадата – училища, университети, банки, болници, както и при много други. Обемните букви с необработен месинг са идеално допълнение към всички тези изброени.

Подсилването на ефекта от топлия цвят на месинга става и чрез слагането на светодиоди в самите букви. За италиански ресторант Golden Nero сме използвали техниката – ореолно или т. нар. контражурно осветяване, при която буквите се оставят с отворени гърбове. В кухината на всяка една от тях са вградени светодиоди, чиято светлина пада назад – върху основата. Получава се красив „ореол“ около тези обемни букви от месинг, който е наистина впечатляващ. Рекламните букви на Golden Nero са обляни в естествено мека топла светлина, благодарение на светодиодните модули G.O.Q. 3 LED Warm White. За да придадем ореолно светене, сме изработили буквите с дълбочина от 8 см, а отстоянието от козирката (основата) е 4 см. В него сме поставили дистанционери, които здраво крепят написа и гарантират неговата безопасност.

За „най-нетърпеливите“ клиенти има и обемни букви от месинг, които са предварително обработени. Специалистите на Медия Дизайн подлагат на химическа обработка месинга и патината няма нужда от години да се появи. Тук крайният резултат от години на стареене и окисляване е налице за клиентите ни още при поставянето на обемните букви.

Медия Дизайн може да изпълни разнообразни по сложност проекти, а тези обемни букви от месинг свидетелстват за високо ниво на работа. Готови сме да изпълним проектите за реклама на по-взискателните ни клиенти, така че да останат удовлетворени.