Италиански ресторант Golden Nero се намира в централната част на град София, бул. „Витоша“ 180. За изискания стил на заведението, бе необходима и също толкова престижна външна реклама. Собствениците на ресторанта избраха един от най-добрите варианти за имиджова реклама – обемни букви от месинг със задно осветяване. Важно за Golden Nero бе поставянето на надпис, който максимално да отговаря на интериора, екстериора и визията на рестораната. На тези изисквания отговарят обемните букви от месинг.

Ние предлагаме няколко вида обемни месингови букви

които да пасват и да отговарят на изискванията на всеки отделен клиент. Месингът е сплав от мед и цинк, а характерното за него е промяната във външния вид в следствие на атмосферните условия. Основни катализатори за тези процеси са климатът, както и химическият състав на въздуха. С времето месингът се покрива с патина, като този процес може да отнеме години. Когато това не се харесва на нашите клиенти, от Медия Дизайн предлагаме лакиран месинг, който запазва първоначалния си топъл златист цвят и остава неподвластен на външните влияния. Този топъл златист цвят допълва и подсилва ефекта на месинга.

Обемните букви могат да бъдат също така и от суров месинг. Тук вече месингът е оставен в оригиналния си вид и не се подлага на предварителни обработки. С годините неизбежно се появява патина, но това невинаги е недостатък. При тези обемни букви от суров месинг можем да превърнем дефекта в ефектпатинирани букви. Той е особено подходящ за сгради, които имат определен архитектурен стил и ретро дизайн на фасадата – училища, университети, банки, болници, както и при много други. Буквите от месинг са идеално допълнение към всички изброени приложения.

Подсилването на ефекта от топлия цвят на месинга

става и чрез монтирането на светодиоди в самите букви. За италиански ресторант Golden Nero сме използвали техниката – ореолно или т. нар. контражурно осветяване, при която буквите се оставят с отворени гърбове. В кухината на всяка една от тях са вградени светодиоди, чиято светлина пада назад – върху основата. Получава се красив „ореол“ около тези обемни букви от месинг, който е наистина впечатляващ. Рекламните букви на Golden Nero са обляни в естествено мека топла светлина, благодарение на светодиодните модули G.O.Q. 3 LED Warm White. За да придадем ореолно светене, сме изработили буквите с дълбочина от 8 см, а отстоянието от козирката (основата) е 4 см. В него сме поставили дистанционери, които здраво крепят надписа и гарантират неговата безопасност.

Различни видове букви от месинг

За „най-нетърпеливите“ клиенти има и обемни букви от месинг, които са предварително обработени. Специалистите на Медия Дизайн подлагат на химическа обработка месинга (патиниране) и патината няма нужда от години да се появи. Тук крайният резултат от години на стареене и окисляване е налице за клиентите ни още при поставянето на обемните букви – винтидж букви.

Свържете се с нас, за да получите консултация и оферта за Вашите обемни букви от месинг!


Клиент: Италиански ресторант Golden Nero


Дата: Септември 2016


Гаранция: 3 години


Град: София


Въпроси и отговори за обемни букви от месинг

Има ли различни видове месингови букви?

Буквите от месинг могат да бъдат от суров месинг – с течение на годините той започва да образува благородна ръжда, която се казва патина, а буквите патинирани.
Друг вид букви от месинг са предварително патинирани по химичен път, като в зависимост от използваните химикали патината има различни нюанси – розов, кафяв, зелен, сив и черен.
При обработка с лак, месигът запазва цвета си и на практика остава непроменен.

Каква е цената на обемните букви от месинг?

Те са едни от най-сложните за изпълнение обемни букви, което естествено се отразява на цената. Освен сложността и презцизността при обработката на метала, тук има и допълнително предизвикателство – обработката на повърхността. Независимо от всичко, инвестицията в такъв тип рекламни изделия си струва. Стилът, изисканата визия, това че рекламата изглежда много по-различно от всички останали, кара клиентите да забележат съответния магазин или заведение.

Каква е трайността на буквите от месинг?

На практика те са вечни. Този материал е изключително траен и се използва за направата на паметници, фасадни и мебелни орнаменти, полилеи и архитектутни орнаменти.

Кои са най-добрите приложения на месинговите букви?

Като всеки тип реклама и те не са за всеки тип бизнес. Обемни букви от месинг перфектно пасват на всякакъв вид финансови институции – банки, застрахователни дружества, счетоводни и одитни кантори, адвокати и др. Много добре се вписват в дизайна на съвременните хипстър или рустик заведения и магазини, като орнамент или акцент. Ако сградата, на която се монтират, е в стил сецесион или арт деко те дори са задължителни.