Една от най-престижните гимназии в България, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора, направи стилна промяна във външната си визия, залагайки на патинирани букви от месинг за изписването на името на училището. Вече повече от половин век „Ромен Ролан“ е синоним на качествено образование.

Сградата на училището е част от архитектурното наследство на града, а фасадата му е облечена с варовиков камък. Точно поради тази причина ръководството на гимназията взе решение буквите на фасадата да са от патиниран месинг. Името на училището е и лицето на сградата. То казва „здравей“ на всеки един ученик, учител, на всеки един посетител.

Патинирани букви от месинг на фасадата на гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора

Всеки минувач се „сблъсква“ с надписа, дори и да не влезе в сградата. Освен, че е естетически издържано, изборът на месинг придава и особена тежест и авторитет на учебното заведение. Надписът е разположен между втория и третия етаж, директно върху каменната облицовка, между прозорците. Месингови букви са и едно естествено допълнение към сградата на училището.

Ние предоставихме един от най-добрите варианти, пасващи отлично на архитектурния стил на сградата, а именно – обемни патинирани букви от месинг, както и табели от месинг.

Богата гама за реализация на обемни букви, предлагани от Медия Дизайн

При чистия лакиран месинг имаме задържане на външния вид, имаме трайност. При другия вид месинг –суровият, естествената патина бавно променя облика на месинга. Разликата в третия вид е, че при него процесът на патиниране може да бъде и по-бърз, като обемните месингови букви са предварително обработени, с цел добиване на ретро визия.

Патинираният месинг има характерен стил и процес на „остаряване“, който е и търсеният ефект в този случай. С времето материалът се повлиява от външните атмосферни условия, претърпява промяна спрямо първоначалния си вид. Точно тук идва моментът, в който месинговите букви на училището добиват ретро вид.

При създаването на обемни букви Стара Загора пък, използвахме най-разпространения материал – плексиглас. Друг вариант за стабилна и представителна реклама е и специалната ни система от Алурапид с алуминиеви страници. Вариантите за създаване на елегантна реклама за Вашия бизнес са много, а нашите професионалисти ще се погрижат за нейната безупречна реализация.


Клиент: ГПЧЕ „Ромен Ролан“


Дата: Март2016


Гаранция: 3 години


Град: Стара Загора