Една от най-престижните гимназии в България, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора, направи стилна промяна във външната си визия, залагайки на патинирани букви от месинг за изписването на името на училището. Вече повече от половин век „Ромен Ролан“ е синоним на качествено образование.

Сградата на училището е част от архитектурното наследство на града, а фасадата му е облечена с варовиков камък. Точно поради тази причина ръководството на гимназията взе решение буквите на фасадата да са от патиниран месинг. Името на училището е и лицето на сградата. То казва „здравей“ на всеки един ученик, учител, на всеки един посетител.

Патинирани букви от месинг на фасадата на гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора

Всеки минувач се „сблъсква“ с надписа, дори и да не влезе в сградата. Освен, че е естетически издържано, изборът на обемни букви от месинг придава и особена тежест и авторитет на учебното заведение. Надписът е разположен между втория и третия етаж, директно върху каменната облицовка, между прозорците. Месинговите букви са и едно естествено допълнение към сградата на училището.

Ние предоставихме един от най-добрите варианти, пасващи отлично на архитектурния стил на сградата, а именно – обемни патинирани букви от месинг, както и табели от месинг.

Богата гама за реализация на обемни букви, предлагани от Медия Дизайн

При чистия лакиран месинг имаме задържане на външния вид, имаме трайност. При другия вид месинг – суровият, естествената патина бавно променя облика на месинга. Разликата в третия вид е, че при него процесът на патиниране може да бъде и по-бърз, като обемните месингови букви са предварително обработени, с цел добиване на ретро визия – винтидж букви.

Патинираният месинг има характерен стил и процес на „остаряване“, който е и търсеният ефект в този случай. С времето материалът се повлиява от външните атмосферни условия, претърпява промяна спрямо първоначалния си вид. Точно тук идва моментът, в който месинговите букви на училището добиват ретро вид.

При създаването на обемни букви Стара Загора пък, използвахме най-разпространения материал – плексиглас. Друг вариант за стабилна и представителна реклама е и специалната ни система от Алурапид с алуминиеви страници. Вариантите за създаване на елегантна реклама за Вашия бизнес са много, а нашите професионалисти ще се погрижат за нейната безупречна реализация.


Клиент: ГПЧЕ „Ромен Ролан“


Дата: Март 2016


Гаранция: 3 години


Град: Стара Загора