Всеизвестен факт е, че Пивоварница Каменица е една от емблемите на град Пловдив. Тя е основана от трима швейцарци през далечната 1881 година. На нейно място е имало каменни кариери. Кварталът носи името „Каменица“, на който по-късно е кръстена и пивоварната. Вече повече от 120 години, тя е символ не само на град Пловдив, но и на висококачествено производство и вкус. След смяната на ръководството, компанията стана собственост на Американско-Канадаската компания Molson Coors. А на мястото на производствената база е изградена Пивоварница Каменица, която ще включва крафт бирария, ресторант, магазини и други.

И макар проектът да не е изцяло завършен, ние от Медия Дизайн поставихме началото на брандирането му. С голяма отговорност изпълнихме, по предварително изготвен дизайн, обемни букви „Каменица“, годината на основаване (1881) и по-малки за ресторанта. Всички фасадни обемни букви бяха поставени от двете страни на входа на сградата.

Как изработваме фасадни обемни букви от инокс?

За изработката на обемните букви заложихме на висококачествена неръждавейка (инокс), след това те се боядисват с индустриална боя (дори по-качествена от тази за автомобилите). На практика тези рекламни елементи издържат 15-20 и дори повече години без нужда от никаква подръжка.

Тайната на ефектната рекламна инсталация не се крие в обемната ѝ конструкция, а в така наречения светещ ефект „ореол“. Той бе постигнат като монтирахме всички елементи на изделието с помощта на изнесени напред дистанционери. Те осигуряват разстояние между инсталацията и повърхността, на която са монтирани. Това придава ясно очертание на амбиентно светещите обемните букви и по-категорично анонсиране на бранда или рекламното послание.

А за да подсигурим ярко, равномерно и дълготрайно осветяване, достойно за дълголетната история на Пивоварница Каменица, избрахме светодиодни модули на корейските производители G.O.Q. LED.

Съвсем скоро Пивоварница Каменица ще отвори врати за жителите и гостите на града, които ще имат възможността да се насладят на така обичания и ценен от тях вкус.


Клиент:  Пивоварница Каменица


Дата:  Март 2019


Гаранция: 3 години


Град: Пловдив