Клиент: ИКЕА България

Дата: Август 2018

Гаранция: 3 години

Вид: Обемни букви от плексиглас

Град: София

Една идея за милиони, превърнала се в реалност благодарение на едно 17 годишно момче. IKEA е основана в Швеция през далечната 1946. Първоначалната ѝ функция била да приема поръчки по пощата. Компанията бързо се преориентирала и до 5-тата си годишнина вече продавала мебели. Останалото е история. Към днешна дата IKEA е с над 400 магазина в цял свят. На територията на магазините ѝ може да намерите IKEA Супермаркети, Ресторант и Кафе и IKEA бистро.

Как Медия Дизайн допринесе за ефектната визия на IKEA BISTRO?

За нас от Медия Дизайн бе чест да бъдем част от изграждането на визията на IKEA. За тях изработихме обемни букви с надпис IKEA BISTRO. В бистрото на IKEA клиентите на магазина могат с удоволствие да отдъхнат и да презаредят сили с чаша кафе в ръка.

IKEA впечатлява с уникалния и креативен дизайн на своите мебели и декорации за вътрешно обзавеждане. А ние създадохме една ефектна светеща реклама, която допълва облика на магазина.

Изработка на светещи обемни букви IKEA BISTRO

Изпълнихме обемните букви IKEA BISTRO от черен плексиглас. Цялата рекламна инсталация монтирахме с помощта на дистанционери. Те осигуряват разстояние между рекламната конструкция и повърхността, върху която е поставена. По този начин придадохме усещане за плътност и дълбочина на обемните букви. За да допълним приветливата атмосфера на магазини IKEA, осветихме обемните букви със светодиодни модули топла светлина. Те светят контражурно и създават впечатляващ осветителен ефект. И макар поставени върху черна основа, те засияха с още по-голяма убедителност.

Вече 75 години IKEA правят милиони хора по света щастливи, като им предлагат възможност да избират из между едни от най-оригиналните мебели и декорации за интериор. Ето защо и ние от Медия Дизайн целяхме да постигнем ефектен и елегантен вид на рекламното послание, което да анонсира IKEA BISTRO.