Рекламна агенция Медия Дизайн разполага с професионалисти, които имат дългогодишен опит в брандирането на автомобили със самозалепващо фолио. В зависимост от повърхността, върху която е нужно облепяне, използваме различен тип фолио. Доверяваме се на американската компания 3M при избора на материали, заради доброто качество и иновативните технологии, с които създават своите продукти. За прави и равни детайли използваме висок клас полимерно фолио. При облепяне на 3D повърхности винаги работим с каст фолио. Самозалепващото фолио на 3M е създадено с висока устойчивост при натоварени външни условия.

Важно е да се отбележи, че е задължително използването на ламинат (прозрачно защитно фолио) за всички стикери с пълноцветен печат. Така повърхността се предпазва (миене на автомивка, надраскване от храсти и др.) и експлоатационният живот на самозалепващото фолио се удължава.

Брандиране на автомобили, облепяне с рекламни графики от самозалепващо фолио - Медия Дизайн

Как брандираният автомобил помага?

Брандирането на фирмени автомобили е популярна външна реклама сред компаниите. Рекламните надписи и графики от фолио преобразяват вида на така еднаквите, обикновено в бял цвят служебни автомобили. Те са начин всеки бранд да се превърне в разпознаваем за потребителите.

Служебните автомобили пътуват най-често по предварително уговорени маршрути тип седалище на компанията – клиент. Дори на път, вероятността да привлечете нови или да напомните за Вас на настоящите клиенти само с присъствието на представители на компанията и брандиран автомобил е много голяма. Освен това рекламните графики правят впечатление дори ако колата ви е на паркинг.

Това означава, че в движение или не, вашият бизнес непрекъснато прави впечатление и се забелязва от потенциалните ви клиенти.

Инвестиция и възвръщаемост?

Облепянето на автомобили с рекламни графики от самозалепващо фолио за вашия бизнес дава най-доброто съотношение между инвестиция и възвръщаемост. Доказана от времето, тази рекламна практика е освен популярна и много печеливша. Визуалната комуникация е неизменна част от маркетинговия свят, а с такъв тип инвестиция, вашият бизнес може да се рекламира чрез този вид реклама на практика безплатно.

Как така безплатно?

Имате първоначална инвестиция, свързана с избора на материали, вид брандиране и инсталация. След това разполагате с вече брандиран автопарк, който „говори“ за вашия бизнес дори извън работно време. Така пестите пари за реклама и си възвръщате вложените средства многократно във времето.

Какво печелите?

✓ Многократна възвръщаемост на първоначалната инвестиция
✓ Спестяват се средства за реклама
✓ Привличане на нови клиенти
✓ Рекламиране само на клиенти във Вашия район на работа
✓ Затвърждаване на успешен имидж
✓ Стилна визия, която да ви представя пред света
✓ Гаранция на всички брандирани автомобили

Какви са видовете рекламни графики?

Много често клиентите ни питат „колко струва брандирането на колата ми?“. Това зависи от няколко ключови фактора. Основният, от които е – каква част от колата трябва да бъде облепена с фолио. Не по-малко важно е какъв е автомобилът – дали е лека кола с прозорци, „баничарка“ или бус. В повечето случаи дори и моделът има значение.

При брандирането на автомобили, от Медия Дизайн използваме няколко вида самозалепващо фолио. При облепване върху прави и равни детайли използваме висок клас полимерно фолио на 3M – 3M Scotchcal 50 за рязаните надписи (цветно фолио, от което се изрязват букви и лога) или 3M IJ40 със съответния ламинат за печатаните стикери. Ползването на ламинат върху стикерите с пълноцветен печат е правило.

При облепване на самозалепващо фолио върху неравни 3D повърхности, задължително използваме така нареченото Cast (каст) фолио – 3M 180mC също със съответния ламинат. То се разтяга и няма физическа памет, т.е. не се връща в първоначалната си форма и е доказано едно от най-добрите на пазара.

Цена спрямо видовете брандиране на автомобили

В зависимост от размерите и вида на рекламното послание има няколко характерни вида брандиране на автомобили. Лесно може да изберете подходящия тип реклама, спрямо вашите цели, мотиви и бюджет.

Вариант 1: Семпло показване на фирмата и контактите ѝ – от 100 до 200 лв

Брандиране на автомобил, облепяне със самозалепващо фолио - рекламни графики: видове

Семпло облепяне на информация за фирмата и контактите ѝ. Обикновено се монтира на предна и/или задна врата, заден капак и понякога на предния капак. В зависимост от проекта и размерите на автомобила този тип брандиране излиза от 100 до 200лв. За бусове (според размера) цената може да достигне до 300лв.

Вариант 2: Брандиране на автомобили върху малка квадратура – от 200 до 400 лв

Брандиране на автомобил (коли, бусове, баничарки) с рекламни графики: видове и цени

Облепянето на рекламни графики с името на фирмата и информация за контакт върху Вашия автомобил създава опростен и минималистичен вид. Това е така, защото графиките не са обемни и заемат малка квадратура. Облепят се върху равните части на колата (буса). Това позволява използването на по-евтиното каландрирано полимерно фолио. Цената за облепяне на бус може да стигне до 500лв

Вариант 3: Частично облепяне – от 300 до 800 лв

Облепване на автомобил с рекламни графики от самозалепващо фолио: видове и цени

Частично облепяне е подходящо за създаването по-активен акцент върху Вашия бранд.
Този ефект може да се получи като освен фирмена информация, автомобилът Ви бъде облепен и с тематично за Вашия бизнес изображение. Така то ще се превърне във Ваша запазена марка.

В този тип брандиране вече използваме висок клас каст фолио. Така може да облепваме качествено и 3D неравностите, характерни за повечето автомобили. За бус ценоразписа варира от 800 до 900лв.


Вариант 4: Цялостно брандиране на автомобили – от 1200 до 1800лв

Облепяне на автомобил с рекламни графики от самозалепващо фолио: видове и цени, цялостно брандиране - Брандиране Медия Дизайн

Цялостното брандиране е подходящо както за нови, така и за утвърдени във времето компании. Изисква наличието на по-голяма инвестиция, но ефектът е налице още в най-близко бъдеще. Можете да изберете подходящ дизайн, който не само да привлича вниманието на потенциалните Ви клиенти, но и да превърнете идентичността на компанията в запазена, разпознаваема марка.

Задължително използваме каст фолио от най-висок клас – 3М IJ180mC със съответния ламинат (обикновено гланц). Имаме опция за това фолио да бъде металик, както и специфични текстури на ламинатите – лен, карбон, шагрен. В някои случаи използваме и фолио за цялостно облепване на автомобили. При облепяне на бус, ценовият диапазон е от 2000 до 3000 лв.


С Ваш или наш дизайн?

Клиентите питат: Кой ще ми направи дизайн? Може да изпълним брандиране на автомобила с дизайн, изцяло подготвен от клиента. Също така е възможно да предложим проект, изработен от нас. Екипът от дизайнери на Медия Дизайн ще се погрижи да презентира по най-добрия начин вашия бизнес, покривайки всички изисквания. Ние превръщаме идеите в реалност.

При брандирането на автомобили, задължителни елементи са логото на фирмата и контактна информация като e-mail, адрес или телефон. Дизайнът на рекламната графика за автомобилите трябва да бъде атрактивен, за да грабне вниманието на преминаващите минувачи, през краткото време, в което те виждат рекламата.


Какво е брандиране на автомобили?

Брандирането на автомобили е популярна практика сред компаниите, чийто смисъл се крие в това да се създаде мобилна реклама за Вашия бизнес, която да промотира дейността и предлаганите услуги. Извършва се със специализиран за целта продукт – самозалепващо фолио, което може да бъде различен тип, според желаните цели.

Как мога да поръчам брандиране на колите ми?

Медия Дизайн разполага с екип от професионалисти с дългогодишен опит. Те ще Ви предложат качествени решения за Вашата автомобилна реклама. Нужно е само да кажете какъв е автомобилът, който ще се облепя и кой тип брандиране смятате, че е подходящ за бизнеса Ви. Можем да изпълним брандиране с предварително подготвен дизайн от Вас. Също така е възможно рекламните графики да бъдат изцяло създадени от нашите дизайнери.

Колко струва брандирането на кола?

В зависимост от размерите и вида на рекламното послание има няколко характерни вида брандиране на автомобили. Лесно може да изберете подходящият тип реклама, спрямо вашите цели, мотиви и бюджет. Първият вариант е семпло показване на фирмата и контактите ѝ – от 100 до 200 лв. Вторият тип брандиране на автомобили е върху малка квадратура – от 200 до 400 лв. Ценовият диапазон при частичното облепяне е от 300 от 800 до лв. Цената за цялостно брандиране на автомобили е в порядъка от 1200 до 1800лв.
Важно е да се отбележи, че при брандиране на бусове, цената може да се увеличи.

Каква е трайността на фолиото с което се брандира?

Трайността на използваното 3M самозалепващо фолио е от 2 до 5 години, според използвания продукт.

Ще се наложи ли да пребоядисам колата си след като сваля фолиото?

Не, ние използваме 3M продукти с лепилен слой, който позволява лесно отлепяне. (3M Scotchcal 40, 3M Scotchcal 50, 3M IJ40). По този начин се елиминира вероятността за нежелани следи от лепило. Благодарение на своята иновативна технология, продуктът позволява лесно сваляне на фолиото дори от непрофесионалист.