Все по-популярни са табелите, изработени от Еталбонд, заради здравината, трайността и стилния им вид. Всички предимства на този композитен материал и все по-добрата му цена, спомогнаха да навлезе в различни сфери на индустрията, включително и рекламата.

В Медия Дизайн изработваме светещи и несветещи рекламни табели от бонд с желаните от клиента размери. Можем да реализираме проекти дори за големи табели с над 3 м дължина и 1,20 м ширина. Едно от най-големите предимства на този вид рекламни табели е леката конструкция, с което значително се опростява монтажа. Това предимство е от значение особено за еталбондови табели с по-големи размери.

Daphne - еталбондова табела с букви от плексиглас
Табела от еталбонд за магазин Daphne
Светещи букви Daphne върху табела от еталбонд
табела с лице от еталбонд Daphne

Табелите от еталбонд са с гаранция за дълъг живот, благодарение на високата устойчивост на материала. Веднъж монтирани, те остават с непроменен във времето външен вид. Подходящи са за брандиране на магазиниоблицовки на колони, табели за обекти в по-замърсени индустриални зониинтериорни табели.

Цената на табелите от еталбонд е малко по-висока, но първоначално инвестираната сума се възвръща напълно до година-две. Инвестирайки в тази реклама, клиентите на практика си осигуряват табела с неограничена трайност, която им пести и средства за поддръжка.

Какво е Еталбонд?

Модерното строителство на сгради използва широко алуминиевите композитни панели, познати като Еталбонд. Компанията ETEM стартира тяхното производство и превръща наименованието Etalbond в своя запазена марка.

С налагането на материала на пазара, все повече компании започнаха да произвеждат композитни панели, които в професионалните среди се наричат просто „бонд“. Заради популярността на първата търговска марка, името Еталбонд е станало нарицателно за композитните панели.

Всъщност композитните материали се наричат така, защото те са съставени от два или повече различни по вид пласта. Всеки пласт е отделен материал със свои специфични свойства и характеристики.

Схема на композитен материал Еталбонд

За светещите табели от еталбонд използваме светодиодни модули на корейската компания G.O.Q.LED с чипове на Samsung. Те са с 3 години гаранция и реализират висок светлинен добив, като осветяват ярко и равномерно табелите. Като прибавим и изгодната им цена, тези светодиоди се превърнаха в един от фаворитите ни. С тях реализираме множество светлинни реклами и качеството им е безусловно.

Другият вариант за осветление на еталбондовите табели са американските светодиодни модули SloanLED. Препоръчваме използването им за табели, подложени на по-натоварени условия. Те са пригодени за голямо натоварване и са с висока водозащита. С 5-годишната гаранция и 100 000 часа живот на модулите, те оправдават доверието на нас и клиентите ни.

На практика ние даваме гаранцията на рекламите, според осветлението, така че в този случай ще получите светеща табела с 5 години пълна гаранция, която поне още 5 ще работи безпроблемно.

Кога е правилно да се използват табели от еталбонд?

За брандиране на магазини

Благодарение на добрите изолационни свойства, здравината и разнообразието от цветове, еталбондът се превърна в хит  за брандиране на магазини. Лесно и бързо можем да променим визията на вашия обект с нова, много по-здрава и актуална.

Табелите от еталбонд се отличват и с атрактивна визия, заради специфичното покритие и цветове. С помощта на този материал могат да бъдат облицовани отделни елементи по обекта като колони, первази и други. По този начин се постига цялостна и завършена визия на обекта.

SloanLED кантове за Autopro Пловдив
Обемни букви от плексиглас

Когато са необходими интериорни табели

Заради елегантния си вид табелите от еталбонд пасват идеално на всякакви интериори. Обикновено се използват за информационни табла или указателни табели в административни и обществени сгради.

В комбинация с рязано или печатано фолио на 3M се полуват ефектни рекламни табели. Предимството е, че 3M фолиото се отличва със своята специфична лепилна технология, която позволява и лесно демонтиране. По този начин еталбондовите табели, могат да се използват и за промотиране със смяна на визии, например в магазините.

Когато ни трябват реклами за обекти в индустриални зони

В натоварената индустриална среда, където изобилстват прах, шум, опасност от аварии и подобни, препоръчваме рекламни табели от еталбонд. Материалът се почиства лесно, изолира звука и е пожароустойчив.

Табелите от еталбонд осигуряват спокойствие за дълго време, като изискват минимална поддръжка. Това е още едно предимство, което ги превръща в перфектното решение за реклама в индустриалните зони.

Високата устойчивост на еталбонда в съчетание с качествено осветление със светодиоди G.O.Q. или SloanLED, ни дава възможността да даваме до 5 години пълна гаранция на рекламните табели.

Защо да поръчате табела от еталбонд?

Табелите от еталбонд се отличават с висока трайност и след години експлоатация. Табелата остава непокътната от въздействието на времето и изглежда като нова, дори след продължителна употреба.
Еталбондът предоставя многообразие от цветове, металици, както и специфични текстури. Това дава възможност за създаване на красиви рекламни табели, които да се съчетават максимално с фасадите на сградите. Допълнени и с ефектната еталбондова облицовка, обектите придобиват по-завършен и атрактивен вид.

Каква е цената на табелата от еталбонд?

Благодарение на масовото производство на еталбонд, цената на този композитен материал значително се понижи. Рекламна табела, изработена от еталбонд е значително по-изгодна за клиента по отношение на предимствата, които той получава.
Например, табелите от ламарина ръждясват при външен монтаж, а тези от еталбонд остават непокътнати за дълги години. Табели от плексиглас пък много бързо губят добрия си външен вид и се деформират от промени в температурата, а при тези от еталбонд този проблем се избягва на 100%.
С избора на табела от еталбонд за малко повече пари, Вие получавате многократно по-качествено изделие.

Как се монтира табела от еталбонд?

Еталбондът е материал, с който се работи лесно и се създават табели с перфектен външен вид. Благодарение на олекотените листове, табели в завършен вид, дори с по-големи размери, са много леки. Това опростява изключително монтажа им и пести време. Дори неспециалисти /клиентите/ могат да се справят безпроблемно с поставянето на табелата на мястото, определено за рекламата.