Едно от заданията на проекта „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ е изработка на логото му като обемни букви together, които да красят града ни и по-точно Главната улица в Пловдив.

Как направихме обемните букви Together?

За нас е привилегия и удоволствие да изработим обемните букви Together за родния си град. В съвместния ни проект с Община Пловдив, вложихме голямо желание, мотивация и креативност. Предвидихме всички детайли, така че да изпълним цветните букви за града по възможно най-добрия начин – да са едновременно здрави и изключително атрактивни.

Обемните букви Тogether са изпълнени изцяло от огледална неръждаема ламарина (инокс). Всяка буква е с подсилена конструкция, така че да издържа на натиск. За да придадем цвят на иноксовите букви, който отговаря на цвета от логото, сме използвали специално цветно покритие. То не променя огледалния ефект на метала и запазва оригиналната им визия.

Другият важен етап от изработката е фундаментът за букви Together. Създадохме изключително здрав фундамент, който може да поеме тежестта на надписа, както и на желаещите да се снимат до него. Изработен е също от неръждавейка с огледален ефект, като всяка буква е стабилно захваната върху него.

Използвахме интересен похват, за да осветим надписа Plovdiv 2019, изрязан във фундамента. Върху надписа сме апликирали перфо фолио ден-нощ за по-атрактивна визия. Ефектът, който се получава е буквите да светят бяло през нощта, а през деня да изглеждат черни. Осветлението на надписа Plovdiv 2019 е вградено във фундамента. Разбира се, използвали сме светодиодни модули на доказания лидер в бранша G.O.Q. LED, за да подсигурим безопасността и трайността на изделието.


Изложбена зала 2019 Пловдив - букви от инокс

Метални букви Галерия 2019

Виж също и емблематичния нов надпис от метал на Художествена галерия 2019 в Пловдив


Обемните букви together станаха знакови за града ни

За няколко месеца букви Together се превърнаха в най-споделяния в социалните мрежи архитектурен елемент на Пловдив. Снимки с логото Plovdiv Together 2019 на стълбите на Каменица са споделили българи и чужденци, посетили града ни. Така постепенно буквите се превръщат в разпознаваема забележителност на град Пловдив. Вижте и останалата част от най-впечатляващите обемни букви в Пловдив.


Клиент:  Община Пловдив


Дата:  Ноември 2016


Гаранция: 3 години


Град: Пловдив


Подобни проекти