В продължение на програмата за разширение на търговската мрежа на ТМАРКЕТ днес веригата отваря най-големия си магазин в България. Сградата на бившия супермаркет Сани, по-късно Триумф вече е собственост на латвийската компания. За да постигнат максимален рекламен ефект ТМАРКЕТ ни възложиха изработката и монтажа на гигантски надпис ТМАРКЕТ. Диаметърът на логото е 4 метра, всяка една буква е висока 2,50 метра, буквата М е дълго 3,20, а целият надпис е 22 метра.

Изпълнението на такъв тип светещи букви е изключително сложно – технологично и логистично начинание. Плексигласовите лица тук не вършат работа – даже напротив създават много сериозни проблеми. При промяна на температурите плексигласът започва да се огъва навътре. При тези размери хлътването на лицето може да бъде повече от 10 см. Тежестта на толкова големи парчета плексиглас също е съществен фактор.

Най-сериозният проблем е невъзможността лицата да бъдат направени от едно цяло парче материал. Всяка една снадка е уязвима за влизането на влага, вятър и др. Друг фактор е, че снаждането се вижда и загрозява надписа.

Имаме 12 години опит в правенето на гигантски букви

Повече от 12 години имаме система с която изработваме подобни огромни букви, надписи и табели със специализирани алуминиеви профили и винилно платно на 3M. Изработили и монтирали сме десетки подобни рекламни конструкции.

Всяка една буква от надписа ТМАРКЕТ е направена от масивен алуминиев профил. Лицето е с най-доброто винилно платно на пазара – 3М, който е над 3 пъти по-дебел от масово разпространените китайски за дигитален печат. Червеният и жълт цвят на логото са с фолио 3M 2330 Translucent, което има пълна 3M MCS гаранция за съвместимост с винилната основа. Конструкцията на обемните букви е така изчислена, че самото опъване на лицата допълнително ги заздравява. Допълнителното усилване с метални профили и ферми.

Организацията на монтажа по време на пандемията #covid19 беше сложна, но в същото време малкият трафик ни помогна при транспорта на тези гигантски букви. Независимо от всичко логото на ТМАРКЕТ беше инсталирано и готово за откриването на хипермаркета. Заслужено надписът се превърна в един от най-забележителните обемни букви в Пловдив.

Гигантски букви
Монтаж букви с винил
Гигантски букви монтаж

Клиент:  Maxima Bulgaria


Дата:  Април 2020


Гаранция: 3 години


Град: Пловдив