Облицовахме с бонд в дървесен цвят централният офис на Телекабел, Пазарджик. Изцяло изравнихме и изпънахме фасадата с панели от бонд. Облякохме колоните, изпълнихме и окачения таван с алуминиевия композитен панел.

Хидроизолацията на фасада с бонд

Основно изискване при изпълнението на облицовка с бонд е качествената хидроизолация. В нашия случай това изискване беше още по-важно, защото под фриза монтирахме окачен таван от панели от бонд на които има лунички за осветяване на входа. В случая всяка капка вода става потенциален проблем.

Най-важната част при изработката на облицовки от бонд е предварителното подговяне и монтажа на носещата конструкция. При правилно изчислена и монирана конструкция панелите от бонд се монтират лесно и на място. Така се избягва така популярното в България донагласяване от което се компрометира цялостната завършеност на облицовката с бонд.

Облицовка с бонд с дървесна текстура

Целта на проекта беше да направим елегантен и в същото време много добре забележим офис на една от най-оживените улици в Пазарджик. Изпънатите по конец фриз, колони и окачен таван в приятен дървесен цвят венге рязко контрастират с останалите масови реклами.

Тази фасада с бонд придава на офиса цялостен завършен вид и вдъхва доверие в бранда. Облицовката с еталбонд винаги е едно добро решение ако искаме да изпъкнем пред другите.

Вградени светещи букви

Инсталирането на вградени светещи букви в облицовката от бонд създава приятно усещане. Голямото лого е изпълнено във вид на светеща обемна буква от плексиглас, което поставя допълнителен акцент на табелата.

Какво е бонд?

Бонд е популярното наименование на алуминиев композитен панел. В България е много се използва и израза еталбонд (нарицателно от една популярна търговска марка). На практика той представлява сандвич от два алуминиеви листа, между които има трети от пластмаса. В повечето случаи тази пластмаса е полиетилен.
Така получения алумиев композитен панел e лек и удобен за работа. Може лесно да се реже и обработва дори и на място при клиента. Най-голямото му предимство е, че температурните му колебания са много по-малки от тези на алуминия.

Защо облицовка от бонд?

Облицовките от бонд (еталбонд) са изключително трайни. При използвани качествени материали очаквания живот на облицовката е минимум 30 години. Бондът не старее и не избелява, а повърхността му е обработена против задържане на прах.
Технологията на изработка на облицовки от бонд е такава, че тези фасади са прави, без гънки или някакви видими кривини или друг тип неравности.
Изпълнените с бонд фасади са красиви и много трайни.

Как се ползват облицовките от бонд в рекламата?

През последните години стана много популярно комбинирането на облицовки от бонд с различни по вид рекламни елементи. В композитния панел лесно се вграждат всякакви видове плексигласови релефни букви. Облицовките могат да се комбинират със светещи обемни букви или светещи табели. Бондът е прекрасна основа за залепване на фолио с рекламни надписи, което дава огромни възможности за различни ефктни дизайнерски решения.


Клиент:  Телекабел


Дата:  Август 2019


Гаранция: 3 години


Град: Пазарджик