Мебели ЗОНА е модерна мебелна верига и е най-големият мебелен магазин в България. Разполага с изложбена площ от над 10 000 квадратни метра. Търговският комплекс се намира в град София. Там може да намерите изложени над 5000 мебели. Подредбата е направена тематично, така че да си създадете реална представа как би изглеждал Вашият дом с новите Ви интериорни идеи.

Смяна на инсталация на букви след 14 години вярна служба

Преди 14 години, изпълнихме проект за много големи букви – ZONA for Home, като ги монтирахме на покрива на обекта. Сега, след толкова години служба, дойде време и за подмяна на инсталацията. По онова време, буквите бяха осветени с LED модули с чип OSRAM. В онези години си внасяхме светодиодните чипове от фабриката на Осрам и асемблирахме модулите в България. Дойде време да ги подменим цялата електрическа инсталация. За всички тези години, технологията се разви много бързо и в момента използваме 4 поколения по-развити светодиодни модули.

Обемните букви Zona for Home са произведени по система за изработка на много големи обемни букви. Конструкцията им е от масивни алуминиеви профили със специални оребрения, укрепващи колони и подпори. Така се осигурява допълнителна здравина на буквите. Всичко това се прави, за да може да лицето да се изработи от винилно платно. То е много по-леко от акрилните или поликарбонатни плоскости. Освен това идва на ролки с ширина до 420 см. Така гарантираме, че буквите нямат никакви снадки и така известния „корем“ при температурни разширения. Винилното лице с предварително налепеното транслуцентно фолио се опъва със система от щипки и винаги изглежда гладко и здраво.

Обслужването на буквите включваше смяна на лицето и цялата осветителна система. Използвахме последно поколение LED модули SloanLED. Сменихме над 1200 платки с 1036 модула. Надписът вече свети много по-ярко благодарение на високите добиви на светлина на модулите SloanLED.

Рекламата впечатлява с размерите си, тя е с височина 3 метра и широчина на надписа 1200 см. Поради факта, че най-често обемни букви с такива размери се монтират на труднодостъпни места, нашите професионалисти ги изработват олекотени. Макар и такива, инсталацията им бе сложна и изискваше огромно внимание и прецизност.

Нов живот за „старите“ обемни букви

Когато едно рекламо изделие е направено с качествена и стабилна технология то може да бъде обслужвано и реиновирано през годините. Затова буквите Zona for Home започват своя втори живот с нова 3 годишна гаранция.

Колко време ще мине до следващия ремонт?

Нашият опит показва, че абсолютния минимум е 10-12 години. Този тип смяна на инсталация на букви е много трайна в годините. С много по-модерните модули е възможно този срок да стигне и 20 години. Дали ще издържат толкова не знаем, но със сигурност ще сме на линия, за следващото освежаване на обeмните букви Zona!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment