Безопасен и екологичен латексов печат с HP Latex 1500

Обновихме производствената база на Медия Дизайн с последно поколение широкоформатен принтер за латексов печат с екологични мастила – HP Latex 1500 Printer. Интелигентната технология на тази модерна машина и опцията за работа с ролки до 3.2 метра ширина, на практика предоставят необятни възможности за създаване на графики.

С HP Latex 1500 можем да изпълним много големи печатни реклами на различни медийни носители като фолио, винил, хартия, тапети, канаваца, дори текстил и мрежа.

6-цветната система от напълно безвредни латексови мастила и високата разделителна способност от 1200 dpi гарантират перфектно качество на печат на всички медии и безопасна среда за служителите и клиентите ни.

Мастилата за латексов печат HP притежават UL ECOLOGO® сертификат, заради това че отговарят на набор от строги критерии за човешкото здраве и UL GREENGUARD GOLD сертификат за покриване на стандартите за ниски химически емисии във въздуха в закрити пространства.

Зелени сертификати на латексови мастилата HP, за широкоформатен печат

HP латексови мастила са разработени по специална технология, базирани на водна основа, което предоставя множество предимства както за работната среда и самия процес на печат, така и за крайния клиент. Те са незапалими, не миришат и не съдържат никел, разтворители и вредни емисии. Това осигурява по-здравословна, безопасна и благоприятна работна обстановка, без замърсяване на околната среда. Плюсовете, които дават латексовите мастила на HP, са от особено значение за вътрешни приложения на рекламни графики. Липсата на миризми и отделяне на опасни вещества, създават сигурна и безвредна атмосфера в обектите на клиентите – магазини, хотели, заведения, клиники, студиа за красота, банки и други, където печатната графика е неразделна част от интериора.

Сертификати, свързани с опазването на околната среда

Rohs сертификат на латексовите мастила
Reach сертификат на латексовите мастила
CE сертификат на латексовите мастила
Сертификат за безопасност на HP Latex Inks
Мастила на водна основа за безопасност - HP Latex Inks
Сертификат за нулеви вредни емисии на латексовите мастила
Широкоформатен печат с HP Latex 1500 Printer


Една гаранция – резултат от сътрудничеството на две глобални компании

Медия Дизайн е 3M оторизиран производител на рекламна графика. Това ни дава възможност да създаваме светещи и несветещи реклами, брандиране на автомобили, реклами за стени и мебели, графики за прозорци и витрини, които се покриват от 3M™ MCS™ Warranty – златният стандарт за завършени рекламни изделия. Латексовите мастила на HP881 са одобрени от 3M и отпечатаните с тях графики се покриват от 3M™ MCS™ Warranty.

Медия Дизайн- 3M оторизиран производител

Разбира се, за да е валидна тази гаранция, трябва да са спазени и редица други изисквания като: да са използвани 3M материали според предназначението им; да са комбинирани с 3M ламинат, обозначен като съвместим; да са създадени и инсталирани от сертифицирана от 3M фирма и апликатор, и печатат да е извършен с мастила, които 3M са класифицирали като подходящи и даващи оптимални резултати.

Примери за валидност на гаранцията спрямо приложенията

 • Печат на фолио за интериорни приложения – до 8 години
 • Печат на фолио за екстериорни приложения – до 5 години
 • Печат на фолио за монтаж на автомобили – до 7 години


HP Latex 1500 Printer - зона за печат с LED осветление

Бързина и продуктивност

HP Latex 1500 Printer е базиран на съвременни технологии, за да предложи бързина на отпечатване на всяка от рекламните медии, включително и за двустранни приложения. Всички графики са сухи и устойчиви на надраскване веднага след отпечатването, което елиминира риск от размазване и забавяне, а това респективно увеличава производителността. Капацитетът на печат на принтера средномесечно варира в диапазона от 1500 до 4000 кв.м (м2).

Иновативният дизайн на HP Latex 1500 Printer подобрява контрола над производствения процес. Достъпната зона за печат с LED осветление и следене на състояние позволява лесно наблюдение от разстояние само с един поглед. Това дава възможност на нашите оператори да проследяват лесно детайлите, а крайният резултат е печатна графика с ненадминато качество.

Гъвкавост при всеки проект

Благодарение на възможностите за печат на широка гама медии с дебелина от 0.4 мм до 2.0 мм, HP Latex 1500 е незаменим за всякакви проекти за реклама. С помощта на Ink Collector Kit – аксесоар към машината, можем да печатаме върху мрежа и порест текстил.

С принтер HP Latex 1500 лесно и бързо се отпечатват:

 • графики на превозни средства
 • графики за изложби и събития
 • POP / POS
 • винилни и мрежести банери
 • текстил
 • дисплеи
 • плакати
 • табели за външен монтаж
 • светещи табели
Широкоформатен печат на POS, POP дисплеи, банери, табели, винили