Технологии


3M оторизиран производител

Гаранция 3M™ MCS™

Висококачествен солвентен печат

Латексов печат

Светодиоди SloanLED™

Светодиоди G.O.Q. LED

Обемни букви ден и нощ

Защо се използват?

Обемни букви ден и нощ са наистина прекрасна възможност за изпълнението на светещи надписи, които през деня имат един цвят, а нощно време друг. Възможността за изработката им е особено важнa за компании, чиито лога са черни. Както е известно, черното е на практика липса на светлина. Единствените два варианта за осветяване на такъв тип обемни букви са контражурно или с ефект ден и нощ. Първият вариант обаче е невъзможен, в случаите, когато надписите се монтират на покривите на сградите.

Как се изработват?

Цветът на фолиото е черен, като структурата му е изцяло на микро перфорации. През деня лицата на буквите на практика са наситено тъмносиви, но човешкото око ги възприема като черни. Нощно време излъчената светлина пробива през микро перфорациите и буквите светят в бяло (много светло сиво). Възможно е, чрез използване на различна от бялата светлина, да осветим буквите с различни цветове, дори и променящи се във времето (чрез RGB светодиодни модули).

Може ли да се забележи разлика в светлината?

Ако има елемент от рекламния надпис, който да свети в бяло и е от бял материал, тогава останалите елементи (тези, които са облепени с фолио с ефект Day/Night) изглеждат сякаш светят светло сиво. Само в такъв случай, светлината не се възприема като ярко бяла.

Богатият опит, който имаме с изпълнението на тъмни и светли букви за ден и нощ, ни позволява да предложим на нашите клиенти възможно най-добрите решения на възможно най-добри цени. Използвайки съвременни материали и светодиодни модули, можем да постигнем силно и равномерно осветяване на буквите, без това да се отрази на крайната цена.

Обемни букви с ефект ден-нощ за NukonСветещи букви с ден-нощ ефект

Реклама чрез светещи букви за Ден и Нощ

Очевидно, че затъмняването на по-голямата част на буквите, изисква и по-силното им осветяване. Задължително в обемните букви ден и нощ влагаме 20-30% повече светодиодни модули, за да може светлината да „пробие“. В крайна сметка, резултатът е наистина впечатляващ – черни матови букви през деня и ярко светещи надписи през нощта.

Независимо, че този принцип на смяна на цвета изглежда доста прост, има голямо значение размерът на микро перфорациите. Използването на напечатано стандартно перфо фолио за витрини не може да придаде усещането за черно през деня. Още повече трайността на отпечатания черен цвят няма нищо общо с този на PVC фолиото Dual Color Film.

В последните години започна масово да навлиза плексиглас, който възпроизвежда същия ефект. След като направихме няколко надписа с него, стигнахме до извода, че за правилното осветяване на рекламните букви ден и нощ, изработени от плексиглас, е необходимо поне двойно повече LED модули. Дори и тогава е възможно да останат по-тъмни участъци. Затова винаги препоръчваме изработката на надписите да е с фолио и, само в краен случай, използваме плексиглас с ефект ден и нощ.

Обемни букви ден и нощ | Медия Дизайн

Светещи обемни букви ден и нощ ефект от Рекламна агенция Медия Дизайн

На примера с обемните букви White Bar, през деня надписът White е бял (лицето е от бял плексиглас) и вечер свети в бяло. Буквите Bar пък през деня са черни (лицата им са покрити с перфо фолио ден и нощ), а вечер светят не толкова ярко като White.


Галерия обемни букви и табели с ефект ден и нощ: